Organisatie gaast semi-transparant LED-scherm gebruiken tijdens songfestival

Beluister alle nummers van 2021 hier

Tijdens het Eurovisiesongfestival 2020 gaat de organisatie gebruik maken van een groot semi-transparant LED-scherm. Voor veel fans een droom die in vervulling gaat. Het scherm is – volgens de organisatie – 22 meter breed en 5 meter hoog. Hier kan bijvoorbeeld een achtergrond op gemaakt worden voor het kleinere B-podium.

Twee podia verbinden

De organisatie heeft hierdoor de mogelijkheid om het hoofdpodium nog meer verbonden met het B-podium. Ook artiesten kunnen het tweede scherm creatief inzetten. Omdat het scherm semi-transparant is kan het publiek in de zaal toch zien wat er op het podium gebeurt als het scherm wordt ingezet. Mocht er geen gebruik van worden gemaakt, dan wordt het scherm hoog weggehangen en verdwijnt zo volledig uit het zicht.

Sietse Bakker is er ook blij mee

Sietse, de Executive Producer Event Eurovision Song Contest 2020, of zoals wij hem liever noemen: Grote Baas Songfestival Nederland, laat op Twitter blijken dat hij er blij mee is.

Minder zicht?

Veel mensen reageerden verheugd op het nieuws van het grote tweede LED-scherm. Toch werden er al snel vragen aan Sietse Bakker gesteld over het scherm. Gaat dit niet ten koste van het zicht van mensen die er achter zitten? Sietse reageer daar als volgt op:

Ook interessant
Little Big Rusland Eurovisie Songfestival 2021
Rusland Songfestival 2020: Little Big – muziek, bio en info!