Onderzoek: Wie moet het songfestival presenteren. Uitslag!

PanelWizard, een van de oudste internetpanels van het land, heeft een onderzoek gehouden over wie het songfestival moet presenteren, wie er op moet treden en welke stad het moet organiseren. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van TrosKompas. Uit onderzoek blijkt dat Jan Smit, Eva Jinek en Dionne Stax in de ogen van de Nederlanders als meest geschikt worden gezien, als het gaat om NPO-medewerkers. Eva Jinek kreek 4.1 procent van de stemmen. Populairst was Jan Smit met 13,6% van de stemmen.


Ook RTL presentatoren genoemd

Ondervraagden hebben ook een aantal sterren van de zender RTL geopperd. Chantal Janzen kreeg maar liefst 5,9% van de stemmen, dat is 1,6% meer dan Eva Jinek kreeg. Daarnaast werden ook Martijn Krabbé, Paul de Leeuw, Jeroen Pauw en Cornald Maas genoemd. Winnaar Duncan Laurence kreeg ook een klein percentage van de stemmen.

Welke stad moet het liedjesfestijn gehouden worden?

Wij hebben op Facebook op het moment een hele leuke winactie. Voorspel in welke stad het songfestival gehouden wordt en maak kans op een van de vier bol.com cadeaubonnen!

Ook PanelWizard heeft deze vraag meegenomen in het onderzoek. De uitslag wijkt iets af van onze bezoekers via Facebook. De populairste stad volgens de ondervraagden in het onderzoek van PanelWizard is Amsterdam, op de voet gevolgd door Rotterdam. Op onze Facebookpagina gooit vooral Rotterdam hoge ogen. Het volledige onderzoek met percentage:

  • Amsterdam (22%)
  • Rotterdam (20%)
  • Maastricht (18%)

Welke artiest moet optreden?

In het onderzoek kon er ook gekozen worden voor een artiest, die Nederland moet gaan vertegenwoordigen. Populair waren onder andere Davina Michelle (8,5%), Maan (4,6%) en Anouk (2.7%). Duncan heeft eerder al aangegeven dat hij het tof zou vinden als jong talent zoals Naaz of Davina Michelle op zou treden.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.