Kristin Husøy wint derde halve finale MGP 2020 Noorwegen

De derde regionale van de Melodi Grand Prix 2020 in Noorwegen is gewonnen door Kristin Husøy. Ze wist drie andere artiesten te verslaan in de show waar de finalist namens Midden-Noorwegen werd gekozen. De voorselectie voor het Songfestival 2020 in Rotterdam zal in Noorwegen een spectaculair einde krijgen op 15 februari. Kristin Husøy won de regionale finale gisteren met haar nummer Pray For Me.

De regionale finale

De nationale selectie van Noorwegen was alweer toe aan zijn derde regionale halve finale. Deze keer was Mid-Noorwegen aan de beurt. De 4 acts gingen het podium op om in 3 duels te strijden voor een felbegeerde ​​plaats in de finale. Het publiek kon stemmen via de website van de Noorse omroep, nrk.no om te bepalen welke plek de artiesten kregen in de duels.

De duels op een rij

Er werden drie duels gehouden om de winnaar te bepalen voor een finaleticket. De duels waren als volgt: (de winnaar is telkens dikgedrukt)

Duel 1

  • Alexandru – Pink Jacket
  • Sie Gubba – Kære Du (winnaar)

Duel 2

  • Thomas Løseth – Vertigo
  • Kristin Husøy – Pray For Me (winnaar)

“Gold Duel”

  • Sie Gubba – Kære Du
  • Kristin Husøy – Pray For Me (winnaar)

Kristin Husøy – Pray For Me beluisteren

Composer: Galeyn Tenhaeff – Beluister via YouTube

Interval act al geplaatst

Met het winnen van het laatste duel van de avond, de “Gold Duel”, verdiende Kristin Husøy een plek in de finale in Trondheim op zaterdag 15 februari. De intervalact bestond uit een van de 5 vooraf gekwalificeerde nummers voor de finale, Som Du Er , uitgevoerd door Akuvi. Deze uitvoering kan je hieronder bekijken en beluisteren.

https://www.youtube.com/watch?v=carp7Rju0No

Hierna West-Noorwegen aan de beurt

Op maandag 27 januari worden de 4 deelnemers in de halve finale 4 van de Noorse Melodi Grand Prix 2020, de halve finale van ‘West-Noorwegen’, aangekondigd en hun nummers onthuld. De halve finale van ‘West-Noorwegen’ vindt plaats op zaterdag 1 februari om 19:50 uur.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie