Jeangu: “Meest intense, overweldigende, overdonderende dagen van mijn leven”

Jeangu Macrooy

Op 19 januari 2020 is Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending voor 2020 aan het Eurovisiesongfestival, aanwezig bij De Wereld Draait Door (DWDD). Hij is samen met mr. Songfestival Cornald Maas afgereisd naar de studio om bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel te schuiven.

Het interview

Jeangu Macrooy is geen onbekende bij DWDD. Het item begint dan ook met een aantal optredens van de zanger. Matthijs benoemt meteen al dat Jeangu in de afgelopen jaren 16 keer heeft opgetreden in de show. Matthijs benoemt meteen dat zij Team Macrooy zijn en net zo trots is als Jeangu zelf dat hij Nederland mag vertegenwoordigen tijdens het ESF 2020. “Vrijdag lekte het toch uit, ik kom zo bij Cornald waarom dat nou weer gebeurd”, meldt Matthijs. Jeangu verbetert hem meteen midden in de zin “Donderdag”.

Meest intense dagen voor Jeangu

“Nu is het maandag, wat was dit voor weekend?”, vraagt Matthijs aan Jeangu. “Dit waren echt de meest intense, overweldigende, overdonderende dagen van mijn leven tot nu toe”, is het veelzeggende antwoord. Donderdagavond probeerde iedereen al bij Jeangu en zijn manager los te peuteren of hij de deelnemer was. Dit kwam doordat het nieuws over de letter J was gelekt. Zijn manager Pieter Perquin, beter bekend als Perquisite, zei dat hij moest liegen.

Waarom is het nieuws gelekt?

“Waarom lekt dat uit Cornald Maas? Waarom kan niemand gewoon zijn mond houden?” vraagt Matthijs zich terecht af. Volgens Cornald doen de journalisten goed hun werk. Hij was juist even Nederland ontvlucht toen het nieuws lekte – even weg van de songfestivalkermis. Hij zat in Thailand. Het duurde uiteindelijk nog best wel lang voordat de juiste J geraden werd, vind Cornald. Zelfs de naam van Jannes viel! Cornald dacht meteen op de zondag: “Jezus, nu gaat het mis”. Hij dacht dat de naam zo geraden zou worden, omdat de J van Jeangu staat voor de lijn waarin het Songfestival in Nederland nu bezig is. Eigenzinnige artiesten met een eigen verhaal. Shownieuws had opeens iemand verzonnen, aldus Cornald, waarmee hij doelt op Jordan Roy.

“Helemaal in een roes”

Jeangu geeft aan dat hij, ook is het nieuws een paar dagen geleden uitgekomen, nog steeds helemaal in een roes zit en zelfs nog op een roze wolk. Hij is blij dat hij de kans krijgt en dat er geloof is in Jeangu en de song.

Er is al een lied

Matthijs vraagt zich hardop af dat er deze keer gekozen is voor een lied, dat er al een lied bekend is. Helaas zowel Jeangu als Cornald Maas niets prijsgeven over het lied van Nederland. Ze zijn nu echt nog de puntjes op de I aan het zitten, aldus Jeangu. Jeangu wil dat als het nummer naar buiten komt dat het ook echt de juiste timing is en precies goed.

Kiezen voor een lied

Sinds vorig jaar – ook met Duncan – is er gekozen voor een lied in plaats van eerst een artiest en daarna een lied. Deze keer heeft de selectiecommissie gekozen voor een lied. De procedure is verandert meldt Cornald. Jeangu kwam met een aantal songs en de commissie was van dat ene liedje fan.

Bekijk zelf het item van Jeangu bij DWDD op 19 januari 2020

https://twitter.com/dwdd/status/1218971386326155264
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie