‘Jordan Roy is de Nederlandse deelnemer aan het ESF 2020’

Beluister alle nummers van 2021 hier

Shownieuws denkt het te weten: Jordan Roy gaat Nederland vertegenwoordigen op het Songfestival in 2020. Dit melden zij op basis van een betrouwbare bron. Eerder zei Timur al dat de naam van de deelnemer of deelneemster met een J begint. Dit nieuws had hij ook van een betrouwbare bron gehoord. Jordan Roy is de artiesten naam van Jordy van Toornburg. Hij was eerder lid van de zanggroep Adlicious en deed mee met de X-Factor en The Voice of Holland. Ook heeft hij een tour gemaakt door Nederland waar hij muziek van Michael Jackson zong. In deze blog bekijken we uitgebreid wie de deelnemer namens Nederland aan het Songfestival 2020 is!

Breaking: Het lijkt er sterk op dat Shownieuws fout zat:
Jeangu Macrooy is de Nederlandse inzending voor Songfestival 2020

Wie is Jordan Roy?

Jordy Roy is de artiesten naam van de Nederlandse zanger Jordy Toornburg. Hij is in 1987 geboren en zingt al van kleins af aan. Deze hobby is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn beroep. Jordan Roy groeide op in Rotterdam in een muzikale familie. Hierdoor kwam hij al op hele jonge leeftijd in aanraking met muziek. Van zijn vader is bekend dat hij graag gitaar speelde en zijn moeder zong graag. Ook zijn broers en zussen zijn erg muzikaal. Elke zondag ging de familie in de kerk. Op deze plek werd Jordan Roy verliefd op meerstemmige muziek, black gospel en harmonieën. Meer lezen kan op de officiële website van de zanger

HAVO muziek en dans

Zijn liefde voor muziek ontwikkelde hij verder op de HAVO opleiding voor Muziek en Dans. Na het behalen van het papiertje, stroomde hij door naar het Conservatorium in Rotterdam. Hier studeerde hij in 2011 af met het mooie eindcijfer 9.5. Ook al tijdens zijn opleidingen was Jordan Roy actief als solo artiest, backing vocalsit en vocal coach. Vroege bekendheid kreeg hij toen hij tegen het eind van de tweede opleiding de popgroep Adlicious oprichtte. Dit deed hij samen met twee vriendinnen.

X-Factor en The Voice of Holland

Met de groep Adlicious nam hij deel aan het televisieprogramma X-Factor. Deze deelname was erg succesvol te noemen. Ze werden tweede in het vierde seizoen van het programma. In de finale verliezen ze uiteindelijk van Rochelle Perts. Nog meer bekendheid kreeg Jordan Roy in 2016/2017 toen hij als deelnemer meedeed aan The Voice of Holland. Hier haalde hij de finale niet.

Jordan Roy is ook een vocal coach

In september 2018 deed hij mee als een van de vocal coaches voor het televisieprogramma The Talent Project van RTL 4. Op zijn website biedt hij ook zijn diensten aan als vocal coach.

Jordan Roy Songfestival 2020 in Rotterdam

Het nieuws is nog niet officieel door de organiserende omroepen bevestigd, maar Shownieuws lijkt erg zeker van hun zaak. Ook de Wikipedia-pagina van Jordan Roy vermeldt: “Hij gaat Nederland vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival in 2020 in Nederland.”  Eerder plaatste hij op sociale media al foto’s met hastags #eurovision #cornaldmaas #duncan erbij en heeft hij eerder een nummer van een Australische deelnemer gezongen.  

View this post on Instagram

Going into 2020 like: ??????

A post shared by Jordan Roy (@itsjordanroy) on

Jordan Roy op sociale media

Je kan Jordan Roy volgen op diverse sociale media:

Beluister zijn muziek en audities

Enkele You-Tube video’s van Jordan Roy en Adlicous op een rij:

We beginnen natuurlijk met de Jordan Roy auditie The Voice of Holland 2016

In de Knock-out ronde zong hij The Edge of Heaven

De auditie van de popgroep Adlicious aan de X FACTOR 2011 mag ook niet ontbreken

In de Liveshow zongen ze hét nummer van Queen

De groep bracht ook een eigen single uit

Hieronder beluister je het nummer 90’s Gibson

Leuke feitjes en trivia

  • Jordan Roy is afgestudeerd aan Codarts, het Rotterdams conservatorium. Hier is ook Duncan Laurence aan afgestudeerd.
  • Hij werkte eerder al samen met Waylon, Ilse de Lange (Ja, daar is die naam weer!) en Alain Clark.
  • Hij hintte al eerder op songfestivaldeelname met onder andere hashtags op zijn sociale media #eurovision #cornaldmaas #duncanlaurence. Ook plaatste hij aan het begin van het jaar een ‘cryptische’ post met daarin dat 2020 een geweldig jaar gaat worden, maar dat hij nog niet mocht vertellen waarom.

Enkele vragen beantwoord

De lijst met veelgestelde vragen vullen wij in het loop van het jaar – als Jordan Roy de Songfestival 2020 inzending voor Nederland is – aan.

Hoe oud is Jordan Roy?

Jordy van Toornburg is in 1987 geboren.

Uit welke leden bestaat de popgroep Adlicious?

De groep bestaat uit Laise Sanches, Shirley Spoor en Jordy van Toornburg.

Deed Adlicious niet mee aan het derde seizoen X-Factor?

Nee, ze wilden zich voor de grap aanmelden voor het derde seizoen, maar waren net te laat met aanmelden. Ze hebben wel meegedaan aan het zevende seizoen van The X Factor UK, waar ze bij de laatste 50 kandidaten eindigden.

Is Jordan Roy de deelnemer voor Nederland op het Songfestival 2020

Volgens de laatste geruchten: Ja. Nieuws is nog niet officieel bevestigd.

Credits afbeelding: Press-Kit Jordan Roy – officiële website en Wikimedia Commons

Ook interessant
Rondje Social Eurovisiesongfestival 2020 – Deel 1: