Den Bosch en Den Haag tonen interesse in organisatie Songfestival 2020

Eerder schreven we vandaag al over Breda, Utrecht en Arnhem, nu hebben ook Den Haag en Den Bosch aangegeven het Songfestival 2020 te willen organiseren. Zij krijgen dan ook nog concurrentie van Amsterdam, Leeuwarden, Maastricht en Rotterdam. We kijken hieronder naar de mogelijkheden van Den Bosch en Den Haag. Den Bosch heeft met de Brabanthallen een – op het oog – zeer goede locatie voor het songfestival. Den Haag lijkt niet echt een geschikte evenementenhal te hebben.


Den Bosch en de Brabanthallen

De gemeente Den Bosch heeft per brief aan de NPO, AVROTROS en European Broadcasting Union (EBU) kenbaar gemaakt het liedjesfestijn te willen organiseren. Het lijkt er wel op dat meerdere Brabantse steden de handen ineen slaan om het mogelijk te maken. Qua accommodaties zal er dan ook gebruik gemaakt moeten worden van meerdere steden. De woordvoerder van de gemeente Tilburg meldt: “We willen er een goed Brabants feestje van maken”.

Den Haag – ADO stadion of Malieveld?

Den Haag heeft aangegeven interesse te hebben om het feest te organiseren. Eerder werd er gedacht om het festival te organiseren in het World Forum. Deze locatie is echter te klein gebleken. Andere opties zijn het ADO stadion, ook wel Cars & Jeans stadion, of op het malieveld in “Lowlands-achtige tenten”. Wij denken zelf dat de organisatie eerder kiest voor een vaste evenementenhal en niet voor een tent.

Wel haken en ogen aan het ADO stadion.

Ronald van der Geer van ADO Den Haag ziet nog wel wat haken en ogen, laat hij aan omroep West weten ‘Er moet een dak op het stadion. Dat is niet een kwestie van vier laspuntjes en we zetten er wat op. Dat is nogal een onderneming en kost een hoop geld.’ Daarnaast is het songfestival tegelijk met de play-offs. Als ADO Den Haag zich plaatst spelen er conflicterende belangen.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie