Arnhem officieel kandidaat voor Songfestival 2020

Eerder waren er geluiden uit Arnhem dat er verregaande interesse was om de organisatie van het songfestival 2020 op zich te nemen. Nu hebben ze daad bij het woord gevoegd. De hoofdstad van de Nederlandse provincie Gelderland heeft zich officieel aangemeld als locatie voor het liedjesfestijn. De evenementenlocatie die zij in gedachten hebben is natuurlijk het Gelredome. Burgemeester Ahmed Marcouch wil het songfestival koppelen aan de viering van 75 jaar vrijheid na de Slag om Arnhem. Volgens hem ging dit om de bevrijding van Europa. Iets wat goed aansluit bij het liedjesfestijn.


“We gaan echt winnen”

Omroep Gelderland (bron) kopt met de quote “We gaan echt winnen”. De gemeente heeft bevestigd dat ze zich hebben aangemeld en dat deze aanmelding is bevestigd. Wethouder Jan van Dellen acht de kans groot dat het festival naar Arnhem komt. Eerst moet er nog afgewacht worden aan welke voorwaarden een organiserende stad moet voldoen. De wethouder weet dit al globaal: “Goede logistiek, beschikbaarheid van hotelbedden, een goede locatie. Dat zijn we allemaal aan het voorbereiden”.

Meer steden willen de organisatie op zich nemen

Er zijn zeker zeven steden in de race om het feest te organiseren. Zo willen onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht maar al te graag geld uitgeven aan de organisatie. Het levert de stad natuurlijk ook veel geld op. Begin volgende maand maakte organisatie bekend in welke stad het feest wordt georganiseerd.

Vitesse en de KNVB nog wel kritisch

Vitesse, dat zijn thuiswedstrijden speelt in het Gelredome, en de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond zijn wel kritisch. Supporters zien het niet zitten als de voetbalclub thuiswedstrijden elders moet spelen omdat het songfestival georganiseerd wordt. Naar verluidt moet de evenementenhal ruim drie weken beschikbaar zijn voor het feest. Vitesse speelt namelijk nog volop wedstrijden in het stadion. Er zijn meerdere oplossingen, zoals drie keer op rij een uitwedstrijd spelen of uitwijken naar een ander stadion. Dit zien de supporters echter niet echt zitten.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie