Jaarbeurs Utrecht meldt zich aan als locatie voor Songfestival 2020

Eergisteren werd het officieel bekend gemaakt: Utrecht wil definitief het songfestival organiseren in 2020. Zij hebben zich aangemeld bij de organiserende omroepen als locatie. De beurzen- en evenementenhal heeft zelfs een speciaal team gevormd dat een bid book werkt. In dit voorstel wordt er gesproken over locatie, veiligheid en logistiek. Daarnaast krijgt de Jaarbeurs, gemeente Utrecht en de provincie kans om zichzelf te bewijzen als dé nummer 1 locatie voor het songfestival. Het bid book moet binnen vier weken worden ingediend.


Burgermeester al eerder enthousiast

De burgermeester van Utrecht, Jan van Zanen, was al eerder erg enthousiast om het songfestival te organiseren. Hij prijst vooral de locatie van de stad in het land en het feit dat Utrecht alles heeft wat je nodig hebt om het liedjesfestijn te organiseren. Zowel de burgermeester als de directie van de Jaarbeurs zien dit als een perfecte kans om stad en regio in het zonnetje te zetten. De gemeente heeft daarom dan ook hun steun uitgesproken aan het bid van de Jaarbeurs.

Centraal

Bezoekers van onze website en onze Facebookpagina gaven al eerder aan dat zij een centrale locatie in het land prettig vinden. Bezoekers kunnen dan zonder lange reistijd naar het festival gaan. Utrecht lijkt daarom dan ook een goede locatie om het Songfestival te organiseren. Toch lijkt deze stad wat minder te leven dan bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Utrecht is naar onze mening wel een goede en serieuze kandidaat om het festival te organiseren. De Jaarbeurs heeft ook voldoende ruimte om – naast het feest in de grote zaal – persconferenties, kleedruimtes en andere randzaken te bieden.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie