Breda toont interesse voor organisatie Eurovisiesongfestival 2020

Breda heeft aangegeven dat zij meer informatie willen over de bidbook-procedure. Dit is een document met alle voorwaarden waar een stad en evenementenlocatie aan moeten voldoen om het Eurovisiesongfestival te organiseren. Zij schuiven Breepark naar voren als locatie. Wel moeten er een aantal kanttekeningen geplaatst worden bij de aanmelding. Breda wil ook graag iets betekenen voor het evenement als de eigen locatie niet goed genoeg blijkt te zijn.


Deadline aanmelden 4 juni 2019

Breda heeft zich meer opgegeven omdat vandaag de deadline is. Volgens Daan Quaars, de wethouder van Evenementen in Breda ““Als Breda nu niet zegt: ‘wij willen’, dan doe je niet meer mee. We willen graag weten wat de voorwaarden zijn. Dan pas kunnen we kijken wat haalbaar is.”. Breda beseft wellicht al dat er gekeken moet worden naar een gezamenlijk bid van de steden in Brabant.

Capaciteit

De capaciteit van het Breepark is 13.000 bezoekers. Daarnaast beschikt Breepark ook over een apart festivalterrein van ongeveer 2,5 hectare. De andere locatie in Brabant, de Brabanthallen, heeft ruimte voor ongeveer 20.000 bezoekers.

Andere steden in Brabant

Den Bosch, Tilburg, Eindhoven, Breda, Helmond (B5-gemeenten) en de provincie spraken afgelopen week over een Songfestival 2020 in Brabant. Er lag al een initiatief van Libéma, de eigenaar van de Brabanthallen in Den Bosch. Nu lijkt het er op dat Breda zich samen met de gehele provincie sterk wilt maken voor het songfestival. Zo kunnen andere steden helpen door bezoekers te huisvesten in accommodaties.

#Daretodream

Breepark en Breda lanceerden hun campagne met de hashtag #Daretodream. Stiekem denken wij dat een gezamenlijk bid van Brabant of een enkel bid van Breda niet enorm veel kans maakt en dat het bij dromen blijft. Amsterdam, Maastricht, Rotterdam en Utrecht lijken tot nu toe de grootste kanshebbers.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie