Data songfestival 2021 in Rotterdam vandaag bekendgemaakt

Songfestival 2021 data kalender

Nadat het songfestival in 2020 niet door kon gaan, besloot de EBU samen met de Nederlandse organiserende omroepen dat het liedjesfestijn een jaar verschoven zou worden. Het Eurovisiesongfestival vindt daarom plaats in 2021. Vandaag, op 15 juni 2020, wordt er bekend op welke dagen het songfestival in Rotterdam gehouden wordt. Het gaat om een dinsdag, donderdag en zaterdag in dezelfde week in mei. Het gaat om de tweede of derde week van mei 2021. Er zijn al veel artiesten songfestival 2021 bekendgemaakt.

Update: Onze gok bleek juist. Bekijk de songfestival 2021 data

Data Songfestival 2021

Het songfestival kan op meerdere data plaatsvinden. Het gaat – hoogstwaarschijnlijk – om de tweede of derde week in mei, maar ook andere data zijn nog niet uitgesloten. Hier horen wij vandaag meer over. De eerste week valt sowieso af, omdat het songfestival niet georganiseerd wordt tijdens 4 en 5 mei. In de laatste week valt Pinksteren en op 13 mei is het Hemelvaartsdag. De beste optie is die van 11 -13 en 15 mei, denken wij.

Mogelijke data: (halve finale 1 – halve finale 2 – grand finale)

  • Dinsdag 11 mei – Donderdag 13 mei – Zaterdag 15 mei
  • Dinsdag 18 mei – Donderdag 20 mei – Zaterdag 22 mei (onze gok)
  • Dinsdag 25 mei – Donderdag 27 mei – Zaterdag 29 mei

Jeangu vertegenwoordigt Nederland ook in 2021

In 2020 zou Jeangu Macrooy, bekend van onder andere The Passion, zijn nummer Grow zingen. Dit nummer scoorde niet enorm goed bij de bookmakers. Net voordat het nieuws van het cancelen van het Songfestival ons bereikte, stond Jeangu met Grow niet in de top 10 bij de bookmakers. Gelukkig zitten zij er ook wel eens flink naast. In 2021 moet Jeangu met een nieuw nummer komen, omdat het volgens de regels van de EBU niet is toegestaan om met een nummer dat al eerder is uitgebracht mee te doen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie