Jeangu Macrooy deelnemer songfestival 2021 namens Nederland

Jeangu Macrooy Songfestival 2020 ESF Nederland Rotterdam

Na wekenlang speculeren is het officieel! Jeangu Macrooy gaat de Nederlandse deelnemer worden aan het Eurovisie Songfestival 2021. Hij zou eigenlijk eerder al meedoen, maar deze editie werd afgelast. Hij is door de organiserende omroepen gewoon gevraagd om mee te doen aan het Songfestival 2021 in Nederland!

“We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is”, zegt de algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. “De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan.”

Wie is Jeangu Macrooy?

Jeangu Macrooy is een zanger geboren in Parimaribo, Suriname. Het eerste muzikale succes boekte hij samen met zijn tweelingbroer Xillan. Zij richtten samen de band Between Towers op. In 2013 werd hun eerste (en tevens ook enige) album Stars on My Radio uitgebracht. In 2014 verhuisde hij naar Nederland om aan de ArtEz Popacedemie in Enschede te studeren. Hier heeft hij de opleiding songwriter gevolgd. In 2015 kreeg hij een contract bij het label Unexpected Records en bracht zijn debuutalbum Brave Enough.

https://www.instagram.com/p/B6d7uDaJYxd/

Single Gold

Zijn eerste single genaamd Gold werd direct een enorm succes. Deze single werd namelijk gebruikt in een reclame voor de bekende serie Game of Thrones. 3FM beloonde hem met de titel Serious Talent in 2016. Hij stond op meerdere festivals en speelde in 2018 Judas in The Passion. In hetzelfde jaar werd hij ook al uitgeroepen tot best gekleden man door het bekende modeblad Esquire.

Nummer in 2021

Jeangu Macrooy als Judas in The Passion

In het onderstaande fragment zie je het lied Huil Nou dat Jeangu samen met Tommie Christiaan zong tijdens The Passion.

Voorprogramma en festivals

Jeangu heeft veel ervaring opgedaan in voorprogramma’s van diverse artiesten, zoals Selah Sue, Blaudzun, Remy van Kesteren en Bernhof. Daarnaast speelde hij ook op festivals waaronder Noorderslag, North Sea Jazz, Festival Mundial en A Campingflight to Lowlands Paradise.

Songfestival 2021

Op 10 januari 2020 werd bekendgemaakt door de AVROTROS dat Jeangu de Nederlandse inzending is voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Aangezien deze editie niet doorgaat, is Jeangu gevraagd voor het Songfestival 2021.

“Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd! Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go!”

Jeangu Macrooy januari 2020
Een gat van dinsdag 12 mei tot zaterdag 16 mei

Jeangu Macrooy – Grow

Beluister hieronder het songfestivalnummer van Nederland, wat Jeangu eigenlijk had moeten zingen. Het nieuwe nummer van Jeangu wordt in 2021 bekendgemaakt. Zodra wij meer weten, houden we je natuurlijk op de hoogte!

Beluister muziek van Jeangu

Hieronder kun je enkele muziekstukken beluisteren van deze artiest

High on You

Gold

Dance With Me

Halo (Beyoncé cover)

Veelgestelde vragen over Jeangu Macrooy

Een aantal vragen die we hebben gekregen:

?Wat voor stijl past bij Jeangu Macrooy?

De muziek die hij maakt als singer-songwriter kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul.

❓Waar ken ik hem van?

Je kan Jeangu onder andere kennen van zijn hitsingle Gold (gebruikt in reclames van Game of Thrones), als terugkerende gast bij De Wereld Draait Door of zijn rol als Judas in The Passion op de Nederlandse televisie.

?Kan ik Jeangu volgen op sociale media?

Ja, hij is zeer actief op diverse sociale media en streamingdiensten, zoals: Facebook, Instagram, Twitter , YouTube , Deezer , Itunes, Spotify

?Waarom is Jeangu Macrooy naar Nederland verhuisd

Volgens het AD was zijn geaardheid de belangrijkste reden om in 2014 te verhuizen van Suriname naar Nederland: ,,Ik voelde me gewoon nooit aangetrokken tot meisjes. Op mijn vijftiende kon ik mijn afwijkende gevoel een naam geven. Homo, dus”, gaf hij eerder aan in een interview. ,,Maar ja, ik kon daar weinig mee in de machocultuur van Suriname. Het draaide altijd om meisjes versieren. Ik had wel veel hechte vriendschappen met hen, maar heb geen meisje zelfs maar gekust.”

?Heeft Jeangu Macrooy een vriend?

Ja. Hij woont samen met zijn vriend in Amsterdam.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie