Jeangu Macrooy in The Passion als Judas in 2018

Voor veel mensen was Jeangu Macrooy nog onbekend toen hij werd uitgekozen als Songfestival deelnemer namens Nederland in 2020. Hij heeft echter al een berg aan ervaring opgedaan in de afgelopen jaren. De 26-jarige zanger was onder andere onderdeel van The Passion in 2018. Hij speelde in de achtste editie van The Passion Judas. Jezus werd dat jaar gespeeld door Tommie Christiaan.

Te lief om Judas te spelen

Nadat bekend werd dat Jeangu Macrooy Judas zou spelen in 2018 kreeg hij van zijn omgeving te horen dat hij eigenlijk te lief is om Judas te spelen. Hij geeft wel toe dat iedereen wel een ‘slecht kantje’ heeft.

Muziek die Jeangu zong in The Passion 2018

Jeangu was als Judas natuurlijk actief in meerdere nummers. Het nummer dat hij met Jezus zong, Huil Nou, werd zeer positief ontvangen op diverse sociale media.

Ook brachten Jeangu Macrooy en Tommie Christaan een mix tussen de nummers Ik leef m’n eigen leven en Wie heeft de zon ten gehore. Een mooie mix tussen de twee stijlen.

Bij RTL Late night traden ze met het gevoelige nummer Huil Nou op. Dit was een soort voorproefje voordat The Passion 2018 daadwerkelijk plaatsvond.

The Passion 2018

The Passion is een bekend paasevenement in Nederland. Bekende en minder bekende artiesten vertellen het kruisigingsverhaal van Jezus. Op 21 april 2011 vond de allereerste auditie plaats in Gouda. In 2018 werd de achtste editie van het muzikale Bijbelse evenement gehouden. De editie waar Jeangu Macrooy aan meedeed als Judas werd op 29 maart 2018 gehouden in Amsterdam-Zuidoost. De editie werd uitgezonden door de KRO-NCRV en EO. Bijzonder detail is dat ook de Bijlmerramp van 1992 werd herdacht tijdens deze auditie. De rolverdeling was als volgt:

  • Jezus – Tommie Christiaan
  • Maria – Glennis Grace
  • Petrus – Brainpower
  • Judas – Jeangu Macrooy
  • Pilatus – Arjan Ederveen
  • Verteller – Noraly Beyer
  • Verslaggever – Bert van Leeuwen

The Passion met Macrooy in 3,5 minuut

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie