Getty Kaspers vindt Rotterdam de beste stad voor Songfestival 2020

Getty Kaspers trad 44 jaar geleden op met het nummer Ding-a-Dong. Dit deed zijn met heel veel succes. In 1975 veroverde zij met de band Teach-In met 152 punten de eerste plaats. Dit was ook de laatste keer dat Nederland het Songfestival wist te winnen… totdat Duncan met zijn nummer Arcade de harten van Europa voor zich wist te winnen. Getty Kaspers maakte recent bekend dat zij Rotterdam de voorkeur geeft als stad als het om de organisatie van het songfestival 2020 gaat.


Geen Amsterdam

Getty Kaspers geeft aan dat zij het belangrijk vindt dat het niet Amsterdam wordt. Daarnaast vindt ze het heel belangrijk dat Nederland het meeste gaat verdienen aan het liedjesfestijn. Om die reden valt Maastricht voor haar af. Zij is bang dat alle songfestivalfans van overal ter wereld juist hotels boeken in Duitsland. Hierdoor lopen hotels in Nederland gasten mis. Rotterdam is volgens Getty de beste stad om het songfestival te organiseren.

Teach-In met Getty Kaspers

D e groep werd opgericht in 1967 in Enschede (vandaar de hippieachtige groepsnaam. In 1972 bleven van de originele bezetting alleen Koos Versteeg en Rudi Nijhuis over, en ontstond de bezetting die uiteindelijk het Eurovisiesongfestival wist te winnen: Getty Kaspers (zang; vanaf 1976 solo als Getty), John Gaasbeek (basgitaar; bekend van de groep Stora Combo), Chris de Wolde (gitaar) en Ard Weeink. De band brak in 1974 door in de Benelux met de hit Fly away.

In 1975 won de groep voor Nederland voor de vierde keer het Eurovisiesongfestival met Ding-a-dong (de Engelstalige versie). De Nederlandstalige versie Dinge-dong kwam tot plaats 3 in de Top 40 en de Nationale Hitparade. Ding-a-dong haalde in de Britse hitparade de 13e plaats.

Deze steden zijn nog in de running

Op het moment van schrijven zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht/Limburg, Arnhem, Breda en Den Bosch nog in de running voor de organisatie. De songfestival 2020 datum is nog niet bekend. De organiserende omroepen maken pas in augustus bekend welke stad de organisatie op zich mag gaan nemen. Als het aan Getty Kaspers ligt wordt dan Rotterdam.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie