Loting halve finale songfestival 2020 live kijken op livestream

Livestream Loting Halve finale songfestival

Je kan de halve finale loting ESF 2020 live meekijken op 28 januari 2020 via de livestream van Eurovision.tv. De stream van de loting begint om 16:00, maar de werkelijke uitzending zal om 16:11 zijn. Ook kun je de uitzending kijken op televisie. NPO 1 doet live verslag vanaf 16:10 met commentaar van niemand anders dan Cornald Maas. Je kan – als je op de livestream wilt kijken – een herinnering instellen, zodat je een push-melding krijgt op de smartphone als de uitzending op het punt staat om te beginnen. Het presentatietrio is in ieder geval al hard aan het oefenen.

Wat gaat er gebeuren?

We hebben al een uitgebreid artikel geschreven over de loting, deze kun je hier teruglezen. Tijdens de halve finale loting wordt er geloot welke landen in welke finale terecht gaan komen. Ook wordt er duidelijk tijdens welke landen de al geplaatste landen hun stem uit gaan brengen. De show wordt aan elkaar gepraat en uitgevoerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, het presentatietrio van het Songfestival. Ook zal er de officiële sleuteloverdracht zijn. . De locoburgemeester van Tel Aviv zal in het Rotterdamse stadhuis symbolisch de sleutel overdragen aan collega Aboutaleb.

Herinnering aanzetten

De livestream werkt via YouTube. Je kan nu al een herinnering aanzetten. Dit doe je door als volgt:

  1. Ga naar de officiële website van Eurovision.tv via deze link
  2. Scroll naar beneden totdat je de video ziet
  3. Aan de linkerkant onderin de video zie je een optie om een herinnering aan te vinken
  4. Klik hierop en je bent klaar. Je ontvangt een melding als de stream begint.
Loting Live Stream Halve finale songfestival
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie