Zwolle ziet van organisatie af | Breda en Den Bosch wel interesse

Eerder schreven we al dat Zwolle interesse had om gastheer te zijn voor het Eurovisiesongfestival 2020. Vandaag werd bekend dat de beoogde evenementhal, IJselhallen, eigenlijk niet geschikt zijn voor een feest van zo’n groot formaat. Wel zijn Breda en Den Bosch toegevoegd aan de lijst met steden die interesse hebben in de organisatie van het liedjesfestijn.


IJselhallen ongeschikt voor het songfestival 2020

Directeur Denneboom van de IJselhallen in Zwolle heeft aangegeven tegenover de krant De Stentor  dat hij de IJselhallen niet geschikt vind. “De hoogte en capaciteit van de IJsselhallen maken het onmogelijk om het Songfestival onderdak te bieden. ,,De accommodatie voldoet niet aan de eisen. Qua omvang, faciliteiten en capaciteit gaat het op dit moment niet lukken. Je kunt bijbouwen, maar ook dat is niet ideaal. Hier het Songfestival houden, is alsof je de Champions League-finale in het stadion van PEC Zwolle speelt’’, geeft Toni Denneboom aan. Hij geeft vooral Ahoy in Rotterdam goede kansen.

Promofilmpje

Eerder maakte Zwolle al een promotiefilmpje. In dit filmpje gaven zij wel aan het festival te willen organiseren. Dit filmpje blijkt achteraf uit gekkigheid te zijn gemaakt. Het filmpje werd zelfs opgenomen nog voordat Duncan Laurence 498 punten behaalde op het Songfestival 2019. Toen werd nog niet nagedacht over de capaciteit van de IJselhallen. Er kunnen namelijk maximaal 7000 mensen in deze hal tegelijkertijd een feest vieren. Voor het songfestival moet er ten minste voor 10.000 mensen plek zijn.

Breda en Den Bosch

We hebben van veel steden de afgelopen week interesse gezien voor de organisatie, maar Breda en Den Bosch zijn nieuwe namen voor ons. Burgermeester Jack Mikkers van Den Bosch geeft wel aan dat hij het liefst één bidboek ziet waar alle steden in Noord-Brabant achter staan. Bidboeken uit meerdere Brabantse steden vindt hij niet wenselijk. Breda en Den Bosch beschikken allebei over een evenementhal die qua omvang geschikt is. Grootste kanshebbers voor het Eurovisiesongfestival 2020 lijken vooralsnog Amsterdam en Rotterdam.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie