Zijn dit de redenen waarom Duncan (nog) niet is gehuldigd?

Tranen, blijdschap en vooral trots. Duncan won het songfestival. Iets wat een Nederlandse deelnemer 44 jaar lang niet is gelukt, lukt Duncan Laurence wel met zijn nummer Arcade. Bij terugkomst op Schiphol werd hij door de (inter)nationale pers onthaald. Meerdere gemeenten wilden al snel een huldiging voor Duncan organiseren. De inwoners van onder andere Tilburg en Hellevoetsluis stonden te springen om de kersverse winnaar te huldigen en eens goed in het zonnetje te zetten. In een land waar de tweede plek op een WK voetbal een grootschalige huldiging krijgt, verdient Duncan toch op z’n minst een feestje? Zelfs sv DIOS heeft een huldiging gehad in Nieuw-Vennep omdat ze de 2e klasse hebben bereikt. Wij zijn op zoek gegaan naar redenen waarom Duncan (nog) niet is gehuldigd.


Hoe denkt Duncan over een huldiging?

In een interview zegt hij het volgende er over: “Ik hoorde het inderdaad, ja. Ik heb het gehoord, maar ik focus me nu even op alle muzikale dingen en mocht er een huldiging komen dan laat ik het op me af komen“, reageert de zanger.

Zou hij het leuk vinden om te worden gehuldigd? “Nou, ja, ik weet niet of dat iets is wat je mag vragen. Zoiets overkomt je, toch?”

Meerdere gemeenten

Duncan is geboren in Spijkenisse, opgegroeid in Hellevoetsluis, heeft zijn opleiding in Tilburg gedaan en woont sinds kort in Amersfoort. Misschien zijn er wel teveel steden die een huldiging willen organiseren?

Hellevoetsluis

Hellevoetsluis meldde in mei 2019: “Natuurlijk gaan we iets doen, dit is hartstikke bijzonder”, stelt de gemeente. De details van de huldiging worden de komende dagen besproken. “Over in welke vorm we hem eren en wanneer moeten we nog nadenken.” Inwoners vinden dat Duncan dezelfde huldiging als Ajax verdient.

Amersfoort

Op sociale media vroegen meerdere mensen zich al af wanneer de huldiging voor Duncan zou zijn. Hij is immers inwoner van Amersfoort.

Huldiging Duncan

Tilburg

“Wij zijn nog aan het nagloeien van de roes”, laat een woordvoerster van de gemeente Tilburg zondag weten. “Maar maandag weten wij meer.” De Tilburgse gemeenteraad heeft inmiddels een gezamenlijke brief naar het college gestuurd waarin wordt aangedrongen op een huldiging.

Te druk?

De agenda van Duncan is bomvol. Zo vliegt hij van interview naar interview en heeft hij meerdere optredens in meerdere landen gepland staan. In het najaar heeft hij een tour gepland in Nederland. In maart 2020 staat hij in het Ziggo Dome. Misschien kan er geen huldiging gepland worden omdat hij het zo druk heeft? Al lijkt er altijd wel een gaatje in zijn agenda te vinden voor een feestelijke huldiging!

Duckpond FC

Misschien moet Duncan maar net als Duckpond FC, een amateurclub uit Essex zelf een huldiging organiseren. De voetbalclub gaf bijna 4500 euro uit aan een eigen huldiging. Ze huurden een open bus af en reden door de stad heen. Er werden advertenties geplaatst en er vloog een vliegtuig rond met daarop “Duckpond FC champions of Essex”.
Op sociale media

Een rondje op Twitter levert ons onder andere het volgende op:

Conclusie: We hebben geen goede reden kunnen vinden

Wij hebben voor de gelegenheid een Twitteraccount aangemaakt. We vinden namelijk dat Duncan een huldiging moet krijgen. Zullen we met z’n allen de volgende hashtag groot maken? #HULDIGDUNCANFoto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie