Songfestival-bid Arnhem geniet steun van gehele regio

Arnhem wil dolgraag het songfestival 2020 organiseren. De stad staat er niet alleen voor. Naast achttien gemeenten, waaronder Nijmegen en Wageningen, krijgt het bid van Arnhem ook steun van het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De Arnhemse wethouder Jan van Deller vindt het een “gouden kans” meldt hij aan Omroep Gelderland.

Steun door inzet en creativiteit

Om het songfestival te organiseren is – naast een hele hoop geld – ook creativiteit en inzet nodig. Volgens Van Dellen: We vragen geen geld van deze organisaties’, meldt Van Dellen. ‘Maar wel creativiteit en inzet. ROC Rijn IJssel heeft bijvoorbeeld een afdeling security. Dan moeten we ervoor zorgen dat de mensen in deze opleiding ook meedraaien in dit evenement. Bij de HAN willen ze hun afstudeerrichting internationale evenementen inzetten.’

Er wordt ook al gedacht om andere bedrijven bij het songfestivalbid van Arnhem te betrekken. “’Misschien kunnen we voor het vervoer een bus op waterstof of elektriciteit regelen.”Bron: Artikel Omroep Gelderland

Te weinig hotelkamers

Arnhem heeft zelf te weinig hotelkamers om bezoekers, pers, fans, acts en andere songfestival-enthousiastelingen te herbergen. Gelukkig geniet het Songfestivalbid steun van de gehele regio. Nijmegen heeft ook al toegezegd om hotelkamers beschikbaar te stellen voor het evenement. Daarnaast wil Nijmegen in de stad zelf kleine songfestivalevenementen organiseren.

Achttien gemeentes

Van Dellen verwacht dat de gehele regio en de omliggende achttien gemeentes het bid zal steunen. Hij meldt daarover aan Omroep Gelderland: . ‘Ik ben voorzitter van het regio-overleg met alle wethouders van Economische Zaken. Die gemeentes wil je allemaal laten meegenieten, dus die steunbetuiging krijgen we ook.’. Binnenkort gaat Van Dellen een brief versturen naar de omliggende gemeenten. In deze brief vraagt Arnhem geen geld, maar steun voor het bid. De grote vraag is nog wel of Van Dellen van de Arnhemse gemeenteraad geld kan krijgen voor de organisatie. Het is wel bekend dat het songfestival ook geld op kan leveren.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie