Winnaar Sanremo 2021 gaat naar het Eurovisiesongfestival 2021

Diodato Italie Songfesatival

Ondanks de coronacrisis is de planning voor het wereldberoemde Sanremo muziekfestival 2021 in Italië al maanden in volle gang. Recent bevestigde de Italiaanse omroep RAI dat de winnaar van Sanremo 2021 als afgevaardigde voor Italië mag optreden op het songfestival in Nederland. Officieel gezien is het liedjesfestijn in Italië geen officiële voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De winnaar mag een deelname immers afwijzen. Slecht nieuws voor Diodato, de winnaar van Sanremo 2020. Hoewel hij met zijn nummer Fai rumore de harten van veel mensen wist te veroveren, zal hij weer moeten strijden op Sanremo als hij een ticket wil voor het songfestival in 2021.

Festival een maand opgeschoven

Het festival is wegens het coronavirus een maand verschoven. De organisatie hoopt een normaal Sanremo 2021 te kunnen organiseren. Volgens de organisatie is een aangepast Sanremo, geen Sanremo. Het festival vindt plaats van 2 tot en met 6 maart.

Diodato nog een keer luisteren

Beluister hieronder het nummer wat Diodato eigenlijk had moeten zingen in Rotterdam in 2020.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie