Wethouder Kasmi: “Songfestival gaat gewoon door”, RIVM leidend

Kasmi, de wethouder van D66 voor toerisme in Rotterdam, weet het zeker. Het feest gaat gewoon door. “Er is geen enkele noodzaak om het songfestival af te gelasten”. Een flinke bewering, aangezien er veel mensen roepen om strengere maatregelen tegen het coronavirus. De wethouder benadrukt wel dat de richtlijnen die door het RIVM worden uiteengezet wel leidend zijn. “We monitoren ook zelf, waarbij we wel zien dat de situatie rond corona per dag verandert”. Er hoeft volgens de wethouder nog geen knoop worden doorgehakt.

Halverwege april nogmaals beoordelen

De wethouder van toerisme stelt dat ze ergens halverwege april nog eens gaan kijken naar de stand van zaken met betrekking tot het coronavirus. Er is dus nog tijd zat, aldus Kasmi. Sommige andere raadsleden in Rotterdam hebben er een hard hoofd in. Zo vindt Geert Koster (Leefbaar) het onverantwoord om het festival door te laten gaan. Op die manier ontstaat er juist een besmettingshaard voor het coronavirus.  

Fractievoorzitter Ellen Verkoelen (50Plus)

Maak je borst maar nat. Als je ziet wat er nu in het buitenland allemaal gebeurt, dan zorgt dit voor een kettingreactie. Dadelijk staan we in ons eentje op die fanzone op de Binnenrotte. Want de rest van Europa komt echt niet

Gaat Kasmi over het songfestival?

Als wethouder van toerisme in Rotterdam heeft Kasmi zeker wat te zeggen over het songfestival. Toch – zoals hij zelf ook netjes aangeeft – zijn de richtlijnen van het RIVM leidend. Kijk hier voor meer informatie over het coronavirus en het Songfestival in 2020 Rotterdam!

Bron interviews en artikel: https://www.ad.nl/rotterdam/wethouder-kasmi-songfestival-in-rotterdam-gaat-gewoon-door~a60cf3dd/

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.