Tweede Kamer dient motie in voor speciale treinen naar het Songfestival 2020

Een motie – ingediend door D66 en GroenLinks- in de Tweede Kamer pleit voor speciale treinen van en naar het evenement. De motie kon een ruime steun genieten door de tweede kamer. Het gaat in de motie om speciale internationale treinen. De Kamerleden van de motie Kröger (GroenLinks) en Schonis (D66) vinden dat op korte afstanden de trein een prima alternatief is voor het vliegtuig. Het is tevens niet de eerste keer dat de Kamer een verzoek heeft ingediend voor speciale evenemententreinen.

Kamer moet praten met internationale vervoerders

De Tweede Kamer wil het kabinet oproepen om met internationale vervoerders om tafel te gaan om een proef te houden met de speciale treinen. Het Songfestival in 2020 zou goed geschikt zijn om het uit te testen. Minister Van Nieuwenhuizen heeft in een korte reactie aangegeven dat hij het een “creatief idee” vind.

De motie

De motie kan je hier nalezen. De motie luidt als volgt:

MOTIE VAN DE LEDEN SCHONIS EN KRÖGER

Voorgesteld 11 december 2019 De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende dat Nederland in 2020 het Eurovisie Songfestival organiseert;

overwegende dat de trein een goed alternatief is op korte afstanden voor het vliegtuig en de motie-Kröger/Schonis is aangenomen die verzoekt onderzoek naar potentiële internationale treinroutes te bevorderen;

overwegende dat in 2019 de Jazz Night Express richting Berlijn een groot succes is gebleken;

verzoekt de regering, om in overleg te treden met internationale spoorver-voerders om bij het Eurovisie Songfestival van Rotterdam als proef speciale internationale evenementtreinen in te zetten,

en gaat over tot de orde van de dag.

Schonis

Kröger

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.