Tim Knol: Songfestival heeft geen reet met muziek te maken (+fragment)

Zanger Tim Knol vindt het Eurovisiesongfestival echt verschrikkelijk. Zo blijkt uit een fragment uit de radioshow ’T WORDT NU LAAT van NPO2. Hij meldt daar onder andere: “Ik kan er niet tegen. Wat een poppenkast. Het heeft niks, geen reet met muziek te maken, dus het is niet iets waar ik warm van word.”

Bron uitgelichte afbeelding NPO2Radio.nl

Ik ga gewoon het huis die avond uit

“Ik vind het verschrikkelijk. Ik kan er niet naar kijken, ik vind het niet normaal”, zegt Knol tegen Toine. “Mijn meisje kijkt ieder jaar, dan ga ik gewoon het huis uit die avond”, legt Knol uit. “Ik kan er niet tegen, wat een poppenkast. Het heeft geen reet met muziek te maken.” Knol heeft vooral moeite met de vooraf opgenomen muziek. “Alles moet nep behalve de stem. Dat alleen al, ik zou niet zonder gitaar kunnen optreden”, zegt Knol.

Toch respect voor Duncan

“Ik vind het knap van Duncan Laurence dat het hem is gelukt met een goed liedje. Dat is hartstikke vet”, aldus Knol. In Nederland doen er misschien serieuze muzikanten mee, maar in de rest van Europa zijn het gewoon allemaal clowns.”

Bekijk/beluister het hele fragmentFoto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.