Thorsten Flinck beschuldigd van mishandeling en vandalisme (Zweden)

Beluister alle nummers van 2021 hier

Thorsten Flinck zou aankomende zaterdag optreden in de halve finale van het Melodifestivalen 2020 voor Zweden. Het land kiest tijdens meerdere liveshows zijn deelnemer aan het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Thorsten zal echter niet meedoen met de halve finale, omdat de Zweedse omroep SVT heeft besloten om hem te diskwalificeren.

Mishandeling en vandalisme

Thorsten Flinck had aanstaande zaterdag in Melodifestivalen in Göteborg moeten optreden. Maar dat zal niet gebeuren. Thorsten is gediskwalificeerd van de nationale selectie van Zweden omdat hij strafrechtelijk wordt beschuldigd van mishandeling en vandalisme. Dit laten zij weten in een artikel op de eigen website.

“ We betreuren dit ten zeerste. We wilden Thorsten Flinck echt zien op het podium van het Melodifestival op zaterdag. Maar omdat hij midden in een doorlopend juridisch proces zit, kunnen we Thorsten Flinck niet toestaan ​​om als artiest deel te nemen”

Anette Helenius, projectmanager voor Melodifestivalen

Er wordt druk gezocht naar een nieuwe zanger die voor a.s. zaterdag mee kan doen met een ander liedje.

Berichtgeving op Facebook

Det har kommit till SVT:s kännedom att Thorsten Flinck är åtalad för olaga hot och skadegörelse och därför har SVT tagit…

Geplaatst door SVT Melodifestivalen op Zondag 2 februari 2020

In het bericht staat (vrij vertaald)

“Het is tot SVT’s kennis gekomen dat Thorsten Flinck wordt beschuldigd van illegale bedreigingen en schade, en daarom heeft SVT de beslissing genomen dat hij niet kan deelnemen aan melodifestivalen 2020.”

Eerste halve finale op 1 februari

De eerste halve finale van Melodifestivalen van Zweden vond op 1 februari plaats. Twee acts die al eerder hebben opgetreden tijdens het songfestival wisten een ticket voor de finale binnen te slepen.

Ook interessant
André Rieu solliciteert naar presentatie songfestival 2020