Thorsten Flinck beschuldigd van mishandeling en vandalisme (Zweden)

Thorsten Flinck zou aankomende zaterdag optreden in de halve finale van het Melodifestivalen 2020 voor Zweden. Het land kiest tijdens meerdere liveshows zijn deelnemer aan het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Thorsten zal echter niet meedoen met de halve finale, omdat de Zweedse omroep SVT heeft besloten om hem te diskwalificeren.

Mishandeling en vandalisme

Thorsten Flinck had aanstaande zaterdag in Melodifestivalen in Göteborg moeten optreden. Maar dat zal niet gebeuren. Thorsten is gediskwalificeerd van de nationale selectie van Zweden omdat hij strafrechtelijk wordt beschuldigd van mishandeling en vandalisme. Dit laten zij weten in een artikel op de eigen website.

“ We betreuren dit ten zeerste. We wilden Thorsten Flinck echt zien op het podium van het Melodifestival op zaterdag. Maar omdat hij midden in een doorlopend juridisch proces zit, kunnen we Thorsten Flinck niet toestaan ​​om als artiest deel te nemen”

Anette Helenius, projectmanager voor Melodifestivalen

Er wordt druk gezocht naar een nieuwe zanger die voor a.s. zaterdag mee kan doen met een ander liedje.

Berichtgeving op Facebook

https://www.facebook.com/svtmelodifestivalen/photos/a.668635866515254/3051206528258164/?type=3&theater

In het bericht staat (vrij vertaald)

“Het is tot SVT’s kennis gekomen dat Thorsten Flinck wordt beschuldigd van illegale bedreigingen en schade, en daarom heeft SVT de beslissing genomen dat hij niet kan deelnemen aan melodifestivalen 2020.”

Eerste halve finale op 1 februari

De eerste halve finale van Melodifestivalen van Zweden vond op 1 februari plaats. Twee acts die al eerder hebben opgetreden tijdens het songfestival wisten een ticket voor de finale binnen te slepen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie