Robin Bengtsson en The Mamas naar finale Melodifestivalen Zweden

Beluister alle nummers van 2021 hier

De Melodifestivalen in Zweden is één van de nationale voorrondes waar fans echt naar uitkijken. Gisteravond werd de zoektocht in Zweden naar hun Eurovisie-inzending in gang gezet. De eerste van de vier halve finales werd gehouden in de Zweedse stad Linköping. Uiteindelijk trokken Robin Bengtsson en The Mamas aan het langste eind. Zij zullen optreden in de nationale finale van Melodifestivalen in Zweden. The Mamas kennen we nog als achtergrondzangeressen van John Ludvik in 2019 en Robin van zijn deelname in Kiev.

Robin Bengtsson

Robin is geen onbekende in het songfestival-wereldje. Hij won Melodifestivalen in 2017 en was daarom de deelnemer namens Zweden tijdens het Eurovisiesongfestival in Oekraïne. Hij zong toen zijn nummer I Can’t Go On. Nu probeert hij het met Take A Chance. Je kan de twee nummers hieronder beluisteren.

Zijn nummer in 2017

Robin trad in 2017 op met I Can’t Go On in Kiev. Hij eindigde op een hele knappe vijfde plek. Portugal won dat jaar, dankzij Salvador Sobral met zijn gevoelige nummer Amar Pelos Dios.

Nu probeert hij het met Take A Chance

Het volledige nummer staat nog niet op Youtube. Hieronder kun je een korte clip beluisteren.

The Mamas

The Mamas waren vorig jaar achtergrondzangeressen van de Zweedse inzending John Lundvik, die Too Late For Love zong en nog lang kon hopen op de winst. Duncan wist uiteindelijk te winnen. In 2020 willen The Mamas het niet als achtergrondzangeressen proberen, maar zelf schitteren op het podium als hoofdact. Ze hebben het nummer Move ingezonden en staan daarmee in de nationale finale van Zweden.

The Mamas in 2019

Als achtergrondzangeressen waren ze betrokken bij de act van John Lundvik

Nu zelf met Move

Twee nummers krijgen nog een kans

Twee afvallers, die op plek 3 en 4 eindigden, krijgen nog een extra kans. Dit gebeurt in de Andra Chansen ronde.

  • Felix Sandman – Boys With Emotions
  • Malou Prydz – Ballerina
Ook interessant
Aksel Kankaanranta – Looking Back (Finland UMK 2020)