Stefania stelt eindexamens uit en gaat op Griekse les voor Songfestival 2020

Stefania Griekenland Songfestival 2021

Stefania Liberakakis neemt namens Griekenland deel aan het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. De in Utrecht geboren zangeres spreekt goed Nederlands, maar nog maar een klein beetje Grieks. Omdat ze uitkomt namens Griekenland op het liedjesfestijn, zit ze nu drie keer per week op Griekse les en praat ze in het Grieks met haar ouders. Ze zou ook in mei 2020 eindexamen doen, maar dit heeft ze een jaar uitgesteld. Dit meldt ze in een interview met het AD.

Utrecht fijnste stadje van Nederland

Stefania woont heel haar leven al in Utrecht, maar voelt zich ook Griekse. Haar moeder is geboren in Nederland en haar vader is op zijn zevende al vanuit Griekenland naar Nederland verhuisd. Veel familie van Stefania woont nog wel in Griekenland. Ze zegt hierover”: ,,Ja, ik zie mezelf wel als een Griekse, omdat iedereen in mijn familie Grieks is. Maar ik voel mij net zo Nederlands. Ik ben hier in het fijnste stadje van Nederland opgegroeid, naar school gegaan en mijn zangcarrière is ook in Nederland begonnen.”

Omdat ze heel veel eet

Tegenover het AD geeft ze onder andere ‘heel veel eten’ als reden dat ze zich Griekse voelt: ,,Als ik een ding moet kiezen is het wel: omdat ik heel veel eet. Grieken eten écht veel. Er komen altijd grote schalen eten op tafel. Mijn favoriete Griekse gerecht is de rode Trachanasoep. Dat maakt mijn oma altijd.”

Gewoon weer naar school

Stefania gaat naar school op het Oosterlicht College in Nieuwegein. Ze zal volgende week gewoon weer lessen volgen op deze school. Ze heeft wel in overleg met haar school besloten om haar eindexamens nog een jaartje uit te stellen. Haar school steunt haar wel volledig in deze beslissing.

Mag nog niets zeggen over haar nummer

Stefania zal Supergirl gaan zingen tijdens het Songfestival 2020 in Rotterdam, maar mag nog niets zeggen over het nummer. Wel is bekend geworden dat het een uptempo popliedje is met typische Griekse invloeden. Stefania moet naar eigen zeggen wel oppassen dat ze het nummer niet spontaan gaat zingen. Ze denkt dat het nummer hoog kan eindigen. Het interview is overigens zeker een aanrader.

Credit afbeelding: ERT| Chantal Antonide | EBU | Eurovision.tv

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie