‘Méér Muziek in de Klas’ nieuwe partner Eurovisiesongfestival 2020

Meer muziek in de klas

Dit jaar is Méér Muziek in de Klas maatschappelijk partner van het songfestival. Hiermee onderstreept het festival de ambitie om er ook voor families en kinderen te zijn. 1000 kinderen maken een kans op een bezoek aan het liedjesfestijn bij inschrijving aan de Lang Leve de Muziek Show. De organisatie vindt het belangrijk om basisschoolkinderen op een “actieve wijze te betrekken bij het festival”. De stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor kwalitatief muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in het land. De komende maanden biedt de stichting scholen gratis een songfestivalprogramma met digitaal lespakket aan. De jaarlijkse Lang Leve de Muziek Show staat in teken van het Eurovisiesongfestival 2020, dat in Rotterdam gehouden wordt.

Bron en quotes uit: https://songfestival.nl/nieuws/meer-muziek-in-de-klas-maatschappelijk-partner-eurovisie-songfestival-2020

Reactie Sietse Bakker

“Met deze 65ste editie van het Eurovisie Songfestival willen we generaties aan elkaar verbinden. Dat betekent dat we er niet alleen naar streven dat zoveel mogelijk mensen samen het Eurovisie Songfestival gaan bekijken en meebeleven, maar ook dat kinderen hier actief mee aan de slag gaan. Deze bijzondere samenwerking met Méér Muziek in de Klas maakt dit mogelijk en we kijken er naar uit om straks met 1000 kinderen hun eerste echte songfestivalervaring in Rotterdam Ahoy te delen: uniek in 65 jaar Eurovisie Songfestival!”

Sietse Bakker is Executive Producer Event van het Eurovisie Songfestival 2020, oftewel Grote Songfestival Baas Nederland.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie