Steden kunnen zich in juni aanmelden voor organisatie Songfestival 2020

Burgermeesters, politieke partijen, directeuren van evenementhallen en ook inwoners. Veel mensen zijn er mee bezig: Waar wordt het songfestival 2020 georganiseerd? Dat het in Nederland plaats gaat vinden is dankzij Duncan met zijn winnende lied Arcade, duidelijk. Vlak na de overwinning kreeg zelfs Mark Rutte al berichten van mensen dat zij het songfestival wel willen organiseren. Vandaag is bekend geworden dat steden over ongeveer vier weken zich aan kunnen melden.


Meerdere steden interesse

Er zijn veel steden die interesse hebben om de organisatie van het festival op zich te nemen. Steden zoals Amsterdam, Utrecht, Maastricht, Rotterdam, Arnhem en Zwolle worden al genoemd. Zij moeten echter nog even wachten. De organiserende omroepen zijn op het moment druk bezig om een planning te maken. Zij gaan nu bepalen aan welke voorwaarden steden moeten voldoen om überhaupt na te denken over de organisatie. Nadat deze planning bekend is, mogen steden hun bidboek indienen. Volgens een woordvoerder van het NPO: ,,Er komt nogal wat op ze af. Er moeten voldoende accommodatie en mensen zijn, een locatie die zes weken beschikbaar is,  en natuurlijk een goed logistiek plan.”

Steden ook al aangemeld

Naast de SMS-jes die Mark Rutte al heeft ontvangen (wat misschien wel een beetje nutteloze berichten zijn, Mark beslist niet wie de organisatie op zich neemt), heeft de NPO ook al verschillende aanmeldingen gehad. De ene stad toont voorzichtig interesse, de andere wil zich direct al aanmelden. De NPO weet pas deze zomer of alle geïnteresseerden echt interesse hebben om het liedjesfestijn te organiseren.

Voorkeur van onze bezoekers en Facebookfans

Eerder deelden wij al een bericht op onze (nieuwe) Facebookpagina. De meeste stemmen van onze bezoeker en Facebookfan gaan niet naar de hoofdstad Amsterdam, maar naar Rotterdam. Veel mensen menen dat Rotterdam met de Ahoy de beste locatie is voor het songfestival. Toch gaan er ook stemmen naar de oudste en meest Europese stad van Nederland; Maastricht. Het is nog dus nog even afwachten! De hoofdafbeelding van dit artikel, Utrecht, gaat zich naar alle verwachting ook aanmelden bij de NPO.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie