Welke steden willen het Songfestival 2020 organiseren?

Na de winst van Duncan in Israël wordt er volop gespeculeerd: In welke stad gaan we het Eurovisie Songfestival in 2020 organiseren? Bij de mensen die wij gesproken hebben overheerst de mening: “Niet Amsterdam, want daar is het al zo druk!”. De buitenlandse liefhebber en bezoeker van het Europese liedjesfestijn heeft het wel al over Amsterdam 2020. Gelukkig bestaat Nederland uit meerdere prachtige steden, naast onze wereldberoemde hoofdstad. Steden die interesse hebben mogen een bid indienen. Het is nog wachten op de officiële bids van de steden die interesse hebben, maar we hebben al vernomen dat de volgende steden, in alfabetische volgorde, maar al te graag het songfestival willen organiseren!

Deze blog wordt constant geüpdatet met de nieuwste informatie

Amsterdam

Locaties Ziggo Dome, Johan Cruyff Arena, RAI Amsterdam
Bid: Onbekend

Veel internationale bezoekers van het songfestival riepen al dat ze er volgend jaar in Amsterdam natuurlijk bij gaan zijn! In Nederland is niet iedereen daar zo zeker van. Er wordt al massaal geroepen dat Amsterdam, ook al organiseert het jaarlijks de Gay Pride, al te vol is met toeristen. Uitwijken naar een andere stad zou de voorkeur hebben. Voordat Duncan het Songfestival 2019 won liep Burgermeester Famke Halsema al op de zaken vooruit door te stellen dat het Eurovisiesongfestival zeker welkom is in Amsterdam.

Ziggo Dome directeur Danny Damman heeft al aangegeven dat hij de songfestivalperiode al met potlood in de agenda heeft gezet. Rai Amsterdam vindt zichzelf erg geschikt als organisator van grote evenementen. In 2007 was de Rai al host van het Junior Songfestival.

Bronnen en meer nieuws

Arnhem

Locatie: GelreDome Arnhem
Bid: Onbekend

Arnhem is enthousiast over het organiseren van het songfestival en komt deze week nog met een bidboek voor het songfestival. Zij hopen met een goed bid de omroepen AVROTROS, NPO en NOS te overtuigen. De meest logische locatie is het GelreDome. Deze hal is qua formaat en aantal zalen zeer geschikt voor het organiseren van een groot evenement. Met hulp van de stad en de steden in de regio moet er voldoende ruimte zijn om de massa fans, pers en deelnemers te huisvesten.  Directeur Herre Dijkema van het regionale toerismebureau stelt dat het in Amsterdam al erg druk is en er in de regio Arnhem meer dan 7000 hotelbedden beschikbaar zijn.

Bronnen en meer nieuws

Den Haag

Locatie: World Forum Convention Center
Bid: Onbekend

Den Haag heeft nog niet officieel aangegeven geïnteresseerd te zijn in het evenement. Toch vinden wij het de moeite waard om deze stad ook te benoemen. Alleen de partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos gaf aan dat Den Haag zich eigenlijk moet aanmelden. Onbekend is of evenementenlocatie World Forum een dergelijk groot festival kan organiseren. Wat ons betreft is Den Haag een outsider.

Bronnen en meer nieuws:

Enschede

Locatie: Vliegveld Twenthe
Bid: Onbekend

Tubantia meldt: “Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe gaat een serieuze poging doen om het Eurovisie Songfestival naar Enschede te halen.”. Wellicht is Enschede niet de eerste stad die je zou verwachten als organisator van het liedjesfestijn. Commercieel directeur Marten Foppen is wel erg enthousiast. Met 10.000 vierkante meter en een capaciteit van 10.000 personen is de evenementenlocatie zeer geschikt voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival 2020. Over het herbergen van alle deelnemers, pers en fans wordt nog niet gesproken. Onbekend is of Enschede officieel een bidboek gaat indienen bij de organiserende omroepen.

Bronnen en meer nieuws:

Groningen

Bid: Onbekend

Er waren geluiden te horen dat Groningen een prima stad was om het liedjesfestijn te organiseren. De lokale politiek heeft dit snel tegengesproken. Zo vinden partijen dat Groningen er financieel gezien niet goed genoeg voorstaat. Het geld kan beter aan andere zaken worden besteedt. Ook menen zij dat Groningen erg klein is en is er twijfel of Groningen de organisatie wel aan zou kunnen. Wij verwachten dan ook geen officieel bid van de stad, ook al wil Student&Stad het wel erg graag.

Bronnen en meer nieuws:

Leeuwarden

Locatie: WTC Expo
Bid: Onbekend

Leeuwarden wil wel graag de organisatie op zich nemen. Zij stellen zich dan ook kandidaat en gaan een bid indienen. Eerder namen zij de organisatie van Serious Request (2013) en The Passion (2017) op zich. Zij vinden ook dat het Eurovisiesongfestival een unieke kans biedt om minder bekende plekken in Nederland te promoten.

Bronnen en meer nieuws:

Maastricht

Locatie: MECC

Maastricht wordt gezien als een van de kanshebbers om het Songfestival te organiseren. De burgermeester van Maastricht en de directeur van de evenementenlocatie MECC hebben de handen ineengeslagen en gaan er echt voor. Ze beloven dan ook dat het zeker geen publiciteitsstunt is. Het draaiboek ligt al klaar! Naar verwachting is het bid van Maastricht dan ook als een van de eerste binnen. Maastricht is gewend om toeristen te huisvesten en is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder de buitenlandse toeristen. Het MECC lijkt een prima locatie voor een groot evenement. Als zelfs André Rieu dit idee steunt kan het toch niet meer fout gaan?

Bronnen en meer nieuws

Bid: Onbekend

Rotterdam

Locatie: Ahoy
Bid: Onbekend

Samen met Amsterdam en Maastricht wordt Rotterdam gezien als de grootste kanshebber om de organisatie op zich te nemen. Rotterdam heeft met Ahoy een perfecte locatie voor het organiseren van het evenement. Ook heeft Ahoy genoeg extra zalen waarin persmomenten, afterparty’s en andere aangelegenheden georganiseerd kunnen worden. De ligging is ook nog eens gunstig en de stad heeft voldoende bedden voor de massa mensen die op dit evenement afkomen. Bezoekers die toch graag een bezoekje willen brengen aan Amsterdam, kunnen dat eenvoudig doen. De directeur van Ahoy vindt dat er geen betere plek is om het Songfestival te organiseren. Ook de gemeente Rotterdam ziet het zitten en meent er zelfs al fonds extra voor beschikbaar te hebben. Rotterdam wordt ook door kamerlid Antoinette van de Laan gezien als ideale organisator voor het evenement.

Bronnen en meer nieuws

Utrecht

Locatie: Jaarbeurs
Bid: Onbekend

Veel mensen hebben het niet over Utrecht als het gaat om de organisatie van het evenement. Toch gek, vinden veel inwoners van Utrecht. Met de Jaarbeurs hebben zij een prima locatie en ook zijn de verbindingen van en naar Utrecht prima in orde. De stad ligt ook nog eens erg centraal in het land en er zijn voldoende bedden aanwezig om iedereen te huisvesten. Naar verwachting gaat Utrecht wel een plan indienen bij de organiserende omroepen.

Bronnen en meer nieuws

Zwolle

Locatie: IJsselhallen

Bid: Onbekend

Zwolle is voor veel mensen wellicht een onverwachte stad in dit rijtje. Toch lijkt Zwolle helemaal geen slechte papieren te hebben om de organisatie op zich te nemen. De stad zet vooral in op de uitstekende bereikbaarheid van de stad (2e spoornetwerk van Nederland) en slechts vijf minuten vanaf het station naar de IJselhallen. Een aantal lokale politieke partijen hebben al aangegeven dat zij Zwolle zeer geschikt vinden als organisator.

Bronnen en meer nieuws:

Copyright hoofdafbeelding © Martin Fjellanger, Eurovision Norway, EuroVisionary

WAAR VIND JIJ DAT HET SONGFESTIVAL 2020 GEHOUDEN MOET WORDEN?

 


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

2 gedachten over “Welke steden willen het Songfestival 2020 organiseren?”

Plaats een reactie