Spijkerpoepen en koekhappen: Nederlandse tradities centraal op Songfestival 2020

Tussen de optredens van het Eurovisiesongfestival door worden er 41 video’s vertoond. Dit zijn “postcardvideo’s”. Dit zijn vaak video’s met daarin toeristische impressies van het gastland. De Nederlandse organisatie gooit het echter over een hele andere boeg. ,,We hebben er heel bewust voor gekozen om tijdens de postcards het beste van Nederland te laten zien: de mensen en hun gastvrijheid, in al hun diversiteit’’, meldt uitvoerend producer Sietse Bakker.

We doen het samen

,,Van de straatbarbecue, carnavalsvereniging en het studentencorps tot de voetbalclub, de breakdancegroep en het jaarlijkse carbidschieten – we doen het samen. De producent denkt dat op deze manier het beste van Nederland aan het publiek kan worden getoond.

Nederlandse tradities en hobby’s centraal

Het is de bedoeling dat 41 deelnemende artiesten bij bijvoorbeeld carnavalsverenigingen, clubs of echte Nederlandse organisaties over de vloer komen om daar de video op te nemen. Deze video’s worden voorlopig nog allemaal geheim gehouden. Sietse Bakker hoopt hiermee de verbindende kracht te tonen van ons land.

Wil jij in zo’n video? Geef je op!

Denk jij met jouw club of vereniging geschikt te zijn om een oer-Hollandse traditie uit te voeren met een deelnemer aan het festival? Opgeven kan via de officiële website van het Songfestival (Songfestival.nl).

Afbeelding: Songfestival.nl

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie