Cornald Maas wil commentaar Songfestival in zijn eentje doen

Cornald Maas heeft recent bij de AVROTROS, zijn werkgever, gepleit om het Eurovisiesongfestival commentaar in zijn eentje te doen. Eerder werd al bekend dat Jan Smit een van de presentatoren gaat worden voor het liedjesfestijn. Het is volgens Cornald nog lang niet zeker dat het – zoals vanouds – duocommentaar wordt.

Cornald Maas heeft enorm veel ervaring

Maas verzorgt sinds 2004 het commentaar bij het songfestival. Sinds 2011 doet hij dit samen met Jan Smit. Er lopen nu gesprekken over een nieuwe commentator naast Cornald, al zou hij het ook goed vinden om het in zijn eentje te verzorgen. In gesprek met Margreet Reijntjes en Carrie ten Napel vertelde Cornald Maas dat hij in mei het liefst alleen in het commentaarhokje zit. “Het liefst doe ik het alleen, maar dat gaat niet gebeuren. Ik heb er al wel voor gepleit.” Cornald zegt in gesprek te zijn met zijn werkgever over de keuze voor een tweede commentator. “Ik moet er wel goed mee kunnen matchen.” (bron)

Commentaar geven erg moeilijk

Verder vindt Cornald commentaar geven tijdens het songfestival moeilijker dan bijvoorbeeld het schrijven van een artikel voor de Volksrant of het interviewen van een gast voor zijn televisieprogramma Volle Zalen.

“Je moet altijd iemand naast je hebben die uit ander hout gesneden is, deskundig is op muziekgebied, kan improviseren en timen. We hebben soms maar vijf seconden voor een afkondiging voordat je de volgende artiest in dertig seconden kan aankondigen. Dat leer je overigens. Maar we weten nooit precies vooraf van elkaar wat we gaan zeggen. Voor me liggen vaak heel veel vellen papier met gearceerde teksten, waar ik delen van gebruik. Ik schijn ook heel erg te bewegen. We improviseren dus. Zo zou ik Madonna dit jaar afkondigen, maar na haar optreden vroeg Jan me of hij dat mocht doen, waarna hij los ging.”

Ilse DeLange in de race?

In de wandelgangen wordt Ilse de Lange al genoemd als potentiele duocommentator, maar volgens Cornald is dit misschien niet een goede keuze. “(…) van Ilse weet ik wel dat zij het heel ingewikkeld vind om te oordelen over andere artiesten. Het is dus geen gelopen race.”. Verder laat Maas niet weten wie hij dan graag naast zich zou zien in het commentatorhokje. Hij heeft wel een voorkeur, maar dat is niet Ilse DeLange.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie