Ticketverkoop start om 12:00; gratis tickets voor Rotterdammers

Vandaag om 12:00 start de verkoop van tickets voor het Songfestival 2020 eindelijk! Je kan tickets kopen voor meerdere shows. Hieronder lees je voor welke shows je tickets kan kopen, hoe je aan toegangskaarten komt en wat je er voor kwijt bent. Rotterdamse minima kunnen zich aanmelden voor een gratis tickets. Je kan tickets kopen via de officiële website: songfestival.nl.

Moet je nu al in de online wachtrij?

Nee, dit heeft geen enkele zin: Bezoekers die 12 december de ticketpagina VOOR 12:00 uur bezoeken, zullen bij de opening van de verkoop om 12:00 uur een willekeurige plek toegewezen krijgen in de wachtrij. Bezoekers die NA 12 uur op deze pagina komen, sluiten automatisch achteraan in de rij.

De verschillende shows

Je kan tickets kopen voor de onderstaande shows. Let op: Je kan slechts 4 kaarten per bestelling kopen en je moet deze personaliseren (op naam zetten) om woekerverkoop tegen te gaan. Op het moment kun je de naam niet meer aanpassen na de aankoop. Op een later moment zal het songfestival met informatie komen hoe je dit kan doen mocht de persoon niet meer beschikbaar zijn.

Eerste halve finale

 • Jury show – 11 mei
 • Familieshow – 12 mei
 • Live show 12 mei

Tweede halve finale

 • Jury show – 13mei
 • Familieshow – 14 mei
 • Live show 14 mei

Finaleshow

 • Jury show – 15 mei
 • Familieshow – 16 mei
 • Live show 16 mei

Kosten

In de onderstaande afbeeldingen zie je de kosten voor tickets in de eerste verkoop.

Voor de 1e en 2e Semi-Final zijn de volgende prijzen van toepassing

Voor de Grand Final zijn de volgende prijzen van toepassing:

Soorten tickets

De volgende soorten tickets zijn beschikbaar:

 • Staanplaatsen (op de arenavloer)
 • Zitplaatsen (1e en 2e verdieping)
 • Zitplaatsen met beperkt zicht
 • Toegankelijke zitplaatsen **

Vroege vogel korting

Tijdens de eerste golf van kaartverkoop wordt een Early Bird-korting aangeboden voor de halve finale

Tijdens de 2e en 3e ronde wordt € 5, – toegevoegd aan de ticketprijs voor de halve finale

* Ticketprijzen zijn inclusief € 3,50 servicekosten per ticket

** Toegankelijke zitplaatsen kunnen alleen telefonisch geboekt worden op 020 225 1116. U kunt één extra persoon meenemen per toegankelijke zitplaats, maar beide personen moeten individuele tickets kopen.

Waarom worden staande kaarten voor de Live shows niet verkocht?

Momenteel worden staande kaarten voor de Live Shows alleen verkocht aan leden van de OGAE fanclub. Wanneer het ontwerp van de laatste fase, de verlichting en de cameraposities bekend zijn, kunnen er meer staande tickets beschikbaar komen tijdens de 2e en 3e golf.

Waarom worden tickets met beperkte weergave niet verkocht in de eerste ronde?

Wanneer het ontwerp van de laatste fase, de verlichting en de cameraposities bekend zijn, kunnen we ook de exacte hoeveelheid stoelen met beperkt zicht bepalen. Ze zullen beschikbaar zijn vanaf Beperkte zichtplaatsen zijn beschikbaar vanaf de tweede golf van kaartverkoop.

Gratis tickets voor Rotterdamse minima

De inschrijving voor gratis tickets voor het Eurovisie Songfestival, volgend jaar in Rotterdam, is vanochtend geopend. De gemeente geeft in totaal 8500 kaarten weg aan 4250 Rotterdammers die weinig te besteden hebben.

John van Bruggen is een van de Rotterdammers die in aanmerking komt. “Een supergebaar”, noemt hij de actie bij RTV Rijnmond. “Het is een feestje voor alle Rotterdammers, dus daar horen ook minima bij.” Bron

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie