Spanje Songfestival 2021 inzending: Blas Cantó, informatie en liedje

Blas Canto Songfestival Spanje

België maakte als eerste land hun inzending Hooverphonic bekend en als snel volgde Spanje. Spanje heeft voor 2021 via een interne selectie gekozen voor Blas Cantó. Deze bevestigde deelnemer voor het ESF 2021 is geen onbekende in Spanje, waar hij al eerder probeerde om gekozen te worden voor het Eurovisiesongfestival. Dit jaar is dat hem eindelijk gelukt! In deze blog lees je alles over de Spaanse inzending voor 2021 aan het Songfestival. Hij zou eerder meedoen in 2020, maar deze editie kon wegens het coronavirus geen doorgang vinden. De omroep heeft Blas Cantó gevraagd om mee te doen voor Spanje aan het Songfestival 2021. Hij zou oorspronkelijk het nummer Universo zingen, maar dit nummer mag hij in 2021 niet meer gebruiken. Zijn nieuwe nummer komt ergens in het voorjaar van 2021 uit.

Wie is Blas Cantó?

Blas Cantó Moreno is geboren op 26 oktober 1991 in Ricote en is een Spaanse zanger. Hij werd bekend als lid van de Spaanse band Auryn. In 2017 begon hij aan een solocarrière. Het debuutalbum van Blas Cantó heet Complicado en kwam in 2018 uit. Dit album stond zelfs op nummer één in de Spaanse album-hitlijst. Hij is onderdeel van het platenlabel Warner Music. Eind 2019 maakte het Spaanse selectiecomité van het Eurovisiesongfestival bekend dat Blas Cantó deel zal nemen aan het liedjesfestijn in Rotterdam in 2021.

Al jong begonnen met zingen

In 2000, toen hij slechts 8 jaar oud was, nam hij al deel aan een talentenjacht voor kinderen genaamd Veo Veo. In 2004 nam hij deel aan Eurojunior, het nationale selectieproces georganiseerd door Televisión Española (TVE) om de Spaanse inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival 2004 te selecteren. Met zijn nummer Sentir bereikte hij de finale, die hij uiteindelijk verloor van zangeres Maria Isabel. Zij bleek uiteindelijk ook de winnares van de Europese finale met het nummer Antes muerta que sencilla.

Boyband Auryn

In 2009 richtte Cantó de boyband Auryn op samen met Álvaro Gango, Carlos Marco, David Lafuente en Dani Fernández. Met deze band nam hij deel aan Destino Eurovisión , het nationale selectieproces georganiseerd door TVE om de Spaanse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2011 te selecteren. De band bereikte de top drie van de nationale finale, maar verloor in de televote van Lucía Pérez . Ook al won de band niet de finale en uiteindelijk de selectie, ze werden wel steeds bekender in eigen land. Er volgden meerdere albums, waarvan de meeste albums de top 10 van de hitparade haalden.

Singles van Blas Cantó

De onderstaande singles heeft Blas Cantó gemaakt tijdens zijn solocarrière:

  • In your bed (2017)
  • Druk and irresponsible (2017)
  • Él no soy yo (2018)
  • No Volveré (A seguir tus pasos) (2018)
  • Complicado (2018)
  • Si te vas (2019)
  • Dejarte ir (2019)

Blas Cantó lied Spanje Songfestival 2020 en 2021

Het lied van Spanje voor het Eurovisiesongfestival 2020 heette Universo. Het nummer mag niet gebruikt worden in 2021. Spanje moet daarom voor het Songfestival 2021 met een nieuw nummer komen. Zodra het nummer bekend is gemaakt, updaten we dit artikel natuurlijk direct!

No volveré

Él no soy yo

Si te vas

Spanje op het Songfestival in het verleden

Spanje heeft 59 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds het debuut maakte in 1961 , waar ze negende eindigden. Sinds 1999 is Spanje een van de ” Big Five “, samen met Frankrijk , Duitsland , Italië en het Verenigd Koninkrijk , die automatisch aan de finale mogen deelnemen omdat zij de vijf grootste financiële bijdragers zijn aan de European Broadcasting Union . Spanje heeft sinds het debuut van het land in 1961 voortdurend aan de wedstrijd deelgenomen. Het enige land met een langere reeks ononderbroken optredens op Eurovisie is het Verenigd Koninkrijk, dat sinds 1959 altijd aanwezig is.

Spanje heeft de wedstrijd twee keer gewonnen, eerst in 1968 met het lied ” La, la, la ” gezongen door Massiel en opnieuw in 1969, met Salomé’s ” Vivo cantando “.

Sinds 2005 heeft Spanje slechts tweemaal de top 10 bereikt, met zowel Pastora Soler ( 2012 ) als Ruth Lorenzo ( 2014 ) als 10e, en hebben nu de top 20 niet bereikt in 10 van de laatste 15 wedstrijden, waaronder vijf opeenvolgende jaren (2015-19). Vanaf 2019 is Spanje het huidige deelnemende land met meer jaren zonder overwinning, met een totaal van 50 jaar.

Beluister Blas Cantó – Universo

Hij zou het nummer Universo zingen op het ESF2020

Spanje in 2021

In 2021 zingt Spanje een ander nummer:

Veelgestelde vragen over de inzending van Spanje aan het Songfestival 2021

Deze vragen zijn wij veel tegengekomen of hebben wij gekregen van mensen online of in onze omgeving. De lijst met vragen en antwoorden vullen we in de loop van het jaar aan.

?Op welke sociale media kun je Blas Cantó volgen?

Blas is erg actief op diverse sociale media. Zo kun je hem volgen via: Facebook , YouTube, Spotify, Twitter en Instagram.

⭐Moet Blas Cantó in de halve finale zingen?

Nee. Spanje is onderdeel van de Big Five. Het land levert een grote financiële bijdrage aan het festival, waardoor ze gegarandeerd op mogen treden tijdens de finale. Tijdens de halve finales wordt er wel aandacht besteed aan Blas Cantó en zijn liedje.

♏Wat is het sterrenbeeld van Blas Cantó?

Hij is geboren op 26 oktober. Zijn sterrenbeeld is dus schorpioen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie