Cyprus songfestival 2020: Artiest Sandro, lied en meer informatie

Sandro Cyrptus Eurovision

Cyprus heeft gekozen om de geboren Duitser Alessandro Rütten in te zenden voor het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. Hij zal Cyprus vertegenwoordigen met een nog onbekend nummer. Alessandro Rütten is bekend onder zijn artiestenaam Sandro en is geboren op 4 oktober 1996 in Heinsberg, Duitsland. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de inzending namens Cyprus aan het Songfestival 2020 in Nederland!

Wie is Sandro Nicolas / Allesandro Rütten

Sandro is de artiestennaam van de in Duitsland geboren zanger Allessandro Rütten. Zijn vader is een Amerikaan en zijn moeder Grieks. Hij werd geboren in de Duitse plaats Heinsberg op 4 oktober 1996. In Duitsland zette hij ook zijn eerste stappen voor een muzikale carrière. In 2016 deed hij auditie voor het Duitse programme Supertalent, maar hij geraakte niet ver in de talentenshow. In 2018 verwierf hij nationale bekendheid dankzij zijn deelname aan het achtste seizoen van The Voice of Germany. Dit is de Duitse versie van The Voice of Holland. Hij zong het nummer In My Blood van Shawn Mendes tijdens de Blind Auditions. Dit deed hij erg goed, want alle coaches draaiden om voor hem. In de Sing-off-ronde werd hij naar huis gestuurd.

Het is de filosofie van Sandro dat muziek authentiek, waarheidsgetrouw moet zijn en het doel moet zijn om de harten van mensen te bereiken.

Auditie The Voice of Germany 2018

In de onderstaande video kun je de auditie van Sandro bekijken, die toen nog optrad onder de naam Alessandro Rütten

Al vroeg begonnen

Op zijn vierde begon hij al met zingen en drummen. Zijn hele familie was erg muzikaal ingesteld. Hierdoor begon Sandro al op zijn achtste met het spelen van gitaar. Toen hij 19 werd, begon hij met het spelen van piano. Zijn eerste band richtte hij op toen hij pas 15 jaar oud was. Ook rond deze leeftijd begon hij met schrijven van eigen liedjes in het genre pop en rock. Zijn stem kun je herkennen aan de kleurrijke klanten en het vermogen om met zijn stem contact te maken met de luisteraar.

https://www.instagram.com/p/B5dPAoUHG8I/

Cyprus op het Songfestival in het verleden

Cyprus heeft 36 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds zijn debuut in 1981 . De eerste inzending van Cyprus was de groep Island, die als zesde eindigde. Het beste resultaat van het land in de wedstrijd is een tweede plaats met Eleni Foureira in 2018.

Sinds 2004 heeft Cyprus zich gedurende zes van de acht jaar (2006-2013) niet gekwalificeerd voor de halve finaleronde, voordat het zich terugtrok uit de 2014-wedstrijd . Op 14 juli 2014 bevestigde CyBC officieel de terugkeer van Cyprus naar de wedstrijd, waarbij het land vijf keer op rij de finale bereikte in 2015 , 2016 , 2017 , 2018 en 2019 .

Veelgestelde vragen over Sandro, de inzending namens Cyprus ESF 2020

Een aantal vragen op een rij. De vragen en antwoorden worden in de aanloop van het Songfestival 2020 in Rotterdam aangevuld.

?Hoe heet het lied van Cyprus voor het ESF 2020?

Geruchten gaan dat er drie nummers op de plank liggen voor Sandro: Mucho calor” (uptempo dance), “Can’t Look Away” (mid-tempo dans) en “Never Let You Down” (moderne pop). Dit zijn echter geruchten.

?Kun je Sandro Nicolas volgen op sociale media?

Ja. Je kan hem volgen via Instagram daarnaast lees je meer informatie op zijn Wikipedia pagina.

♏Wat is het sterrenbeeld van Sandro?

Hij is geboren op 4 oktober en is dus een schorpioen.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.