Halsema wil songfestival, maar zal niet over lijken gaan

Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, wil het songfestival in 2020 graag organiseren, maar gaat niet over lijken om het liedjesfestijn naar de hoofdstad te halen. Ze geeft aan dat ze geen harde strijd wil maken van het eerste songfestival in Nederland sinds 44 jaar. Duncan won in 2019 het songfestival. Nu maken meerdere steden en regio’s zich op voor een bid. Hierin zal een stad, gemeente en/of evenementenhal aan de organiserende omroepen beschrijven waarom juist zij het Eurovisiesongfestival in 2020 moeten organiseren. Amsterdam is ook bezig met hun bidboek. Deze moet in de tweede week van juli zijn ingeleverd.Amsterdam een hele logische keuze

Volgens de burgermeester van Amsterdam is haar steed geen onlogische keuze, omdat het in andere landen ook vaak in de hoofdstad wordt gehouden. Halsema geeft wel toe dat Amsterdam al veel evenementen heeft rond de songfestivalperiode. Sail 2020 en de wedstrijden van het EK2020 worden in Amsterdam georganiseerd. Daarnaast staat ook de Grand Prix van Zandvoort gepland rond deze tijd.

Gaan niet over lijken

“We zouden zeer enthousiast zijn maar gaan andere steden niet in de weg staan,” zei Halsema. Deze vragen werden gesteld door de D66. Zij willen het evenement wel heel graag naar de stad halen. De SP in Amsterdam gunt het andere steden ook wel, omdat Amsterdam al genoeg bezoekers heeft. Vlak na de overwinning deelde Halsema wel direct op Instagram dat het Songfestival welkom is in Amsterdam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Altijd groots dromen! Van harte gefeliciteerd @itsduncanlaurence ?Het songfestival is welkom in Amsterdam. #eurovision #Amsterdam #duncanlaurence

Een bericht gedeeld door Femke Halsema (@burgemeesterfemkehalsema) op

Amsterdam wordt waarschijnlijk de gaststad

Mediakenner Rob Goossens heeft in het televisieprogramma 6 Inside gezegd dat het voor de hand ligt dat de hoofdstad het feest gaat organiseren. Rob Goossens: “Ik denk (…() dat de kans heel groot is dat het in Amsterdam georganiseerd wordt. Wat dat betreft zijn de RAI en de Ziggo Dome wel de grote kanshebbers.”

Wat denk jij?Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.