Ruzie over geld voor muzikanten Songfestival 2020

De Telegraaf meldt er onenigheid is bestaan over de vergoeding van muzikanten. Er wordt tijdens het festival een speciaal orkest samengesteld. Volgens sommige muzikanten is de vergoeding aan de leden van het symfonisch orkest te laag: “De leden zullen waarschijnlijk drie keer optreden en maximaal zeven keer moeten repeteren. Ze krijgen daar, tot ontevredenheid, 1000 euro bruto voor.”

Keurig volgens richtlijnen

De woordvoerder meldt namens de organisatie dat dit bedrag keurig en netjes volgens richtlijnen is. Toch komen er van diverse muzikanten negatieve reacties binnen. Initiatiefneemster Platform voor Freelance Musici, Dorine Schoon meldt: „Ook hier lijken musici weer de sluitpost van de begroting. En dat bij een evenement dat muziek als basis heeft.”.

Goed voor de loopbaan

Het platform denkt dat de organisatie minder geld betaalt, omdat ze vinden dat optreden tijdens het ESF2020 goed voor de loopbaan is van de muzikant. Musici moeten volgens Dorine Schoon niet zo snel toegeven, daarmee benadelen zij hun eigen positie en dat van hun collega’s.  Maar vooral de festivalorganisatie zou in dit geval verantwoordelijkheid moeten nemen, zegt Schoon. „Geluidstechnici werken ook niet voor zo weinig”, schampert ze.

Reactie van de organisatie

„Het is wél een podium dat we bieden. En mensen zijn vrij om mee te doen, onder voorwaarden die vooraf bekend zijn”. Hiermee geven ze aan dat ze volgens de richtlijnen werken en dat muzikanten die mee willen doen vooraf weten waar ze aan toe zijn.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie