Rusland maakt inzending ESF2020 eind februari bekend

Rusland houdt ons – zoals altijd in de even jaren – lekker lang in spanning. In een statement gemaakt op ria.ru vertelt de baas van Channel One, Konstantin Ernst dat de beslissing pas eind februari 2020 genomen gaat worden.

Reactie Konstantin Ernst

Op de vraag over de deelnemer van Rusland aan het Songfestival in Rotterdam meldt de CEO van Channel One:  “Nog niet besloten. Eind februari beslissen we meestal”. Channel One is een van de twee omroepen die gaan over de verkiezing van de deelnemers in het land. Naast Channel One is ook VGTRK verantwoordelijk. Ze wisselen elkaar af bij het kiezen van de act voor het Eurovisiesongfestival in Rusland. Zo kiest Channel One in de even jaren en VGTRK in oneven jaren.

Misschien zelfs in pas in maart?

VGTRK is in de oneven jaren altijd vrij snel met het aankondigen van de artiesten. Channel One staat er echter om bekend dit heel erg laat te doen. De artiesten in andere even jaren werden vaak pas ergens in maart aangekondigd. Het is dus nog even afwachten totdat we de Russische inzending weten voor het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

Sergey in 2019

Vorig jaar werd Rusland voor de tweede keer vertegenwoordigd door Sergey Lazerev, die een derde plaats wist te behalen met het nummer Scream. Hij behaalde in 2019 – toen onze Duncan won – 370 punten. Dit nummer kan je hieronder beluisteren:

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.