Roemenië Songfestival 2021: Roxen, lied, muziek en biografie

Roxen songfesitval 2021 roemnie

Op 11 februari 2020 werd bekend dat de 20-jarige zangeres Roxen Roemenië gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020. Deze editie kon helaas geen doorgang vinden, daarom heeft de Roemeense omroep Roxen ook gevraagd voor het Songfestival 2021. Het lied dat ze gaat zingen wordt op een later tijdstip bekendgemaakt. Haar volledige naam luidt Larisa Roxana Giurgiu. Ze behaalde grote nationale successen met de hits You Don’t Love Me en met haar eigen debuutsingle Ce-ți cântă dragostea. In deze blog bekijken we de artiest Roxen, haar lied, muziek, carrière en waar je haar kan volgen op sociale media. In 2020 zou ze meedoen met het nummer Alcohol You, wat het goed deed bij de bookmakers. Voor het Songfestival 2021 zal ze met een ander nummer moeten komen voor Roemenië.

Wie is Roxen, de deelneemster namens Roemenië aan het ESF2021?

Larisa Roxana Giurgiu is geboren op 31 maart 1999 en is bekend onder de artiestennaam Roxen. Ze is een Roemeense zangeres, actief in de genres pop en deep house, maar is niet bang om ook andere muziekgenres te zingen. In eigen land brak ze als zangeres door nadat ze te horen was op het nummer Don’t Love Me” (2019) van de Roemeense producent Sickotoy. Dit nummer bereikte de derde plek in de toplijsten van Roemenië en werd ook internationaal een bescheiden succes.

Roxen ontdekte al vroeg haar passie voor muziek

Roxen werd geboren in Cluj-Napoca, de nummer 4 stad op basis van aantal inwoners in Roemenië. De ze plaats ligt op 351 kilometer van Boedapest. Op zevenjarige leeftijd ontdekte Larisa Roxana Giurgiu haar passie voor muziek. Ze deed daarom al vanaf jonge leeftijd mee aan diverse zangcompetities in eigen land. In 2019 behaalde ze een grote hit met het nummer Don’t Love Me.

Don’t Love Me

Binnen enkele weken na de lancering stond het nummer op de afspeellijsten van de meest populaire radiostations in Frankrijk, Mexico, de Verenigde Staten, Rusland, Spanje, Griekenland, Zwitserland, Turkije, Bulgarije, Litouwen, Kosovo, Slovenië, Kazachstan, Estland en Moldavië. Don’t Love Me is in totaal meer dan 8 miljoen keer bekeken op YouTube. “You don’t love me” staat op de 2e plaats in het klassement van Shazam in Roemenië en op de 6e plaats in het klassement van Shazam Bulgarije. Het nummer werd 2e in de Top 10 Radio Chart Mediaforest en Top 10 TV Chart Mediaforest.

(…) zoals een reis naar Disneyland

“Voor mij is de muziek als vrede te midden van chaos, zoals een reis naar Disneyland, dat je jong en energiek houdt. Door mijn muziek zou ik graag willen dat mensen deze magie voelen. Bovendien hebben veel luisteraars me verteld dat mijn muziek een therapie voor hun ziel is. Ik zou graag willen dat mijn stukken de macht hebben om de staat van mensen te veranderen. Om te dansen, problemen te vergeten en te genieten, “zei Roxen zelf over haar muziek in een interview aan dcnews.ro.

https://www.instagram.com/p/B8J7kGTBAKm/

Debuutsingle Ce-ti Canta Dragostea

Op 12 november publiceerde Roxen op haar eigen kanaal haar debuutsingle Ce-ti Canta Dragostea (Ce-ți cântă dragostea). Inmiddels is het nummer al meer dan 8 miljoen keer bekeken op het streamingplatform. Beluister hieronder haar debuutsingle

Eurovisiesongfestival 2021 namens Roemenië en liedje

Op 11 februari 2020 maakte de Roemeense omroep bekend dat Roxen naar het Songfestival 2020 gaat in Rotterdam. Deze editie kon helaas niet doorgaan, maar Roxen komt gewoon terug in 2021. Welk nummer ze gaat zingen voor Roemenië op het Songfestival 2021 is nog niet bekend.

Update 2021

Roxen zingt het volgende nummer:

Uit haar comfortzone

“Als kind heb ik deelgenomen aan verschillende competities en festivals. Ik heb er altijd van gedroomd muziek van hoge kwaliteit te maken, op de belangrijkste podia en voor het grootste publiek. Nu Ik ben gewoon zo blij, ik voel dat ik de grootste test in mijn carrière tegenkom, helemaal buiten mijn comfortzone. Ik hou van het gevoel, omdat ik me altijd aangetrokken voelde tot nieuwe ervaringen, tot alle uitdagingen in mijn leven. Ik ben blij en dankbaar voor deze kans. Op dit moment gaat al mijn energie en focus naar Eurovisie – ik wil hier mijn best voor doen!”, aldus de Roemeense zangeres Roxen over haar deelname.

Veelgestelde vragen over Roxen, Roemenië songfestival 2021

Een aantal vragen en antwoorden op een rij die we veel zijn tegengekomen.

??‍?Waar kan je de muziekstijl van Roxen mee vergelijken?

Haar muziek (en ook haar uiterlijk) wordt vergeleken met dat van Dua Lipa en Billie Eilish.

?Welk lied gaat Roxen zingen op het songfestival?

Op 1 maart speelt Roxen 5 nummers in de nationale finale van Roemenië op tv. Tijdens de show kan het Roemeense publiek stemmen op hun favoriete liedje. Zowel een jury als het publiek kiezen hun favoriete nummer, waarin beide een aandeel van 50% hebben in de uiteindelijke uitkomst.

♈Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is geboren op 31 maart en is daarom van sterrenbeeld een Ram. Ze deelt haar verjaardag met Samanta Tina (Letland 2020).

✅Is zij de eerste bevestigde artiest voor het ESF2021?

Nee, er zijn al een groot aantal artiesten bekendgemaakt voor het liedjesfestijn. Je kan deze allemaal bekijken op de pagina met bevestigde artiesten songfestival 2021.

Afbeelding: TVR | Ştefan Dacian Foldi | EBU | Eurovision.tv

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie