Sandro gaat ‘Running’ zingen op Songfestival in Rotterdam

Sandro Cyrptus Eurovision

Eerder werd al bekend dat Sandro het land Cyprus gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in 2020. Vandaag maakte de zanger via Instagram bekend dat hij het nummer Running gaat zingen. Hij liet ook meteen het officiële artwork zien wat bij de single hoort. Het nummer zelf is nog niet bekend, maar wordt in de loop van deze maand verwacht.

Artwork voor Running en aankondiging op Instagram

De zanger heeft de volgende aankondiging gedaan via Instagram

https://www.instagram.com/p/B8bzJkhIrIX/

Cyprus op het songfestival

Cyprus heeft in totaal 36 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds het land zijn debuut maakte in 1981. De eerste inzending van Cyprus was de groep Island, die in het debuutjaar op een zesde plek eindigde. Het beste resultaat van het land wsas een tweede plaats met Eleni Foureira in 2018

Na een dramatische reeks (6 van de 8 jaar niet de finale bereikt), bevestigde de omroep CyBC in juli 2014 officieel de terugkeer van het land op het Songfestival. In de jaren die erop bereikte het land vijf keer op rij de finale in 2015 , 2016 , 2017 , 2018 en 2019. Gaat Sandro deze reeks voortzetten?

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie