Deadline bidbooks steden voor organisatie ESF 2020 vandaag

Vandaag is de laatste dag dat steden hun bidbooks voor organisatie van het Eurovisiesongfestival kunnen inleveren. Naar verwachting gaan vijf steden dit doen. Na het inleveren zijn deze steden officieel kandidaat voor het songfestival.


Aantal steden afgehaakt

Amsterdam, Den Haag, Breda en Leeuwarden zijn in de afgelopen maand al afgehaakt. Vooral de afmelding van Amsterdam ging als een schok door de songfestival-community heen. Internationale fans namen eigenlijk al aan dat het liedjesfestijn in de hoofdstad gehouden zou worden.

Redenen voor het afhaken:

Amsterdam: Ziggo Dome is al volgeboekt in de periode. Amsterdam wilde geen harde strijd om de organisatie voeren. Andere locaties bleken ongeschikt of al volgeboekt.

Den Haag: Het voetbalstadion van ADO heeft geen dak. Een festival op het malieveld in Lowlands-achtige tenten bleek geen geschikte optie. World Forum qua capaciteit ongeschikt.Leeuwarden: Het dak van de beoogde locatie is te laag. Kosten te hoog om dit aan te passen.

Breda: Geen geschikte locatie kunnen vinden. Het financiële risico wil de stad niet nemen. De gemeente vindt dit een te grote gok.

Welke steden willen het wel organiseren?

Er zijn er nog geen afmeldingen geweest van Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Arnhem en Den Bosch, die eveneens graag het liedjesfestijn willen binnenhalen. Utrecht gaat voor een duurzaam songfestival. De topfavorieten zijn Rotterdam en Maastricht. Wij denken dan ook dat het tussen deze twee steden zal gaan.

Augustus de bekendmaking

De organiserende omroepen en de EBU maken in de maand augustus bekend welke stad het feest mag organiseren. De songfestival datum staat nog niet vast. Zodra wij hier meer informatie over hebben, passen wij onze website direct aan.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie