Malta Songfestival 2021: Destiny Chukunyere – bio en informatie

Destiny malta Songfestival 2021

In Malta kiezen ze hun songfestival inzending net iets anders. De winnaar van X-factor Malta mag zich namelijk meteen de inzending van Malta voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam noemen. Na een zoektocht van vier maanden van de talentenjacht is het seizoen van X-factor Malta eindelijk afgelopen. Destiny Chukunyere heeft de talentenjacht in Malta gewonnen en zal het land vertegenwoordigen op het songfestival! Ze is geen Eurovisie-onbekende. Ze vertegenwoordigde Malta al op het Junior Eurovisie Songfestival in 2015, waar ze won met Not My Soul. In 2019 was ze een off-stage achtergrondzangeres voor de inzending Chameleon. Nu mag Destiny eindelijk zelf gaan schitteren op het grote podium! Ze is door de omroep gevraagd voor het Songfestival 2021, omdat de 2020-editie niet door kon gaan. Malta kiest dus ook in 2021 voor Destiny!

Credit hoofdafbeelding: PBS | Marin Babanov | EBU | Eurovision.tv

Wie is Destiny Chukunyere, de inzending van Malta 2021?

Destiny Chukunyere is geboren op 29 augustus 2002 en is een Maltese zanger. Ze is geboren in Birkirkara (ook wel geschreven als K’Kara), Malta. Ze won het Junior Eurovisie Songfestival 2015 met het nummer Not My Soul (zie fragment onder het kopje Junior Eurovision 2015). Recent nam ze ook deel aan de elfde reeks van Britain’s Got Talent, waar ze als 6e eindigde in de halve finale. Ze won in haar thuisland X-Factor Malta 2020, waardoor ze het land mag vertegenwoordigen op het Songfestival 2021 in Rotterdam.

Opgegroeid in Birkirkara

Ze woont nog steeds in Birkirkara en gaat naar school in Ħamrun. Haar vader is van Nigeriaanse afkomst en een voormalig profvoetballer. Ndubisi Chukunyere heeft onder andere voor Kano Pillars, Hibernians, Valetta en Vittoriosa Stars gespeeld. Haar moeder is van Maltese afkomst. Ze heeft een jongere broer (Jesaja) en een zusje (Melody).

Voorafgaand aan haar deelname aan het Junior Eurovisie , nam Chukunyere deel aan verschillende zangwedstrijden, waaronder Festival Kanzunetta Indipendenza 2014, waarin ze derde werd met het nummer “Festa t’Ilwien”; en won het Asterisks Music Festival en SanRemo Junior in Italië.

Junior Eurovision 2015

Op 11 juli 2015 won Destiny de Maltese nationale finale in Valetta. Ze won de live uitgezonden nationale finale met het nummer Think  (Aretha Franklin). Haar inzending voor het Junior Eurovisie Songfestival 2015 werd Not My Soul en werd gecomponeerd door Elton Zarb en geschreven door Muxu samen met Destiny Chukunyere. Ze won de wedstrijd met 185 punten.

Midalja għall-Qadi tar-Repubblika

Op 13 december 2015 kregen Chukunyere en haar team de Midalja għall-Qadi tar-Repubblika. Dit is een medaille van de Republiek Malta . De medaille wordt uitgereikt door de president van Malta , met de schriftelijke goedkeuring van de premier van Malta , voor voorname dienst aan Malta. De prijs wordt uitgereikt aan Maltese burgers en organisaties, maar kan worden toegekend aan buitenlanders op ere-basis voor dienst die erkenning verdient. Niet meer dan tien Maltese burgers mogen de medaille in de loop van een jaar krijgen. Een enorme eer dus!

Ze doet mee aan Britain’s Got Talent 2017

Begin 2017 deed Chukunyere auditie voor de elfde reeks van ITV’s Britain’s Got Talent. Tijdens haar auditie zong ze “Think” van Aretha Franklin. Haar auditie werd geprezen door Simon Cowel en Joseph. Ze werd uiteindelijk 6e in de halve finale. Hieronder kun je haar auditie bekijken:

Off-stage achtergrond zangeres ESF 2019

In 2019 was Chukunyere op het Eurovisie Songfestival 2019 als achtergrondzangeres van Michela Pace voor haar nummer ” Chameleon “. Het nummer plaatste zich voor de finale en eindigde op de 14e plaats met 107 punten.

X-Factor Malta 2020 Finale

Op 8 februari 2020 (op Super-Zaterdag) werd de grote finale gehouden van X-Factor Malta. Na de halve finales waren er slechts vier artiesten overgebleven die nog konden dromen van de eindzege. Dit waren: Destiny Chukunyere, Justine Shorfid, FAITH en Kyle Cutajar. In eerdere afleveringen van de show waren het nog de juryleden, Howard Keith Debono , Ray Mercieca , Alexandra Alden en de Maltese Eurovisie-diva Ira Losco die bepaalden wie er naar de finale mochten.

https://www.instagram.com/p/B8UkJ9InNH8/

In de finale mocht het thuispubliek stemmen. Uiteindelijk bleven alleen Destiny en Justine over. Destiny zong het nummer Lion King 2 “He Lives in You” uit, terwijl Justine het nummer “All I Want” van Kodaline op zich nam. Het publiek koos uiteindelijk voor Destiny. Beluister hieronder He Lives In You (The Lion King 2)

Lied 2021

Destiny gaat het volgende nummer in 2021 zingen:

Veelgestelde vragen over Destiny Chukunyere

Een aantal vragen over de jonge soulzangeres die Malta gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

❓Waar ken ik haar van?

De jonge soulzanger heeft Eurovision al ervaren. Ze vertegenwoordigde Malta op Eurovisie 2015, waar ze haar land hun tweede JESC-overwinning gaf met “Not My Soul”. Op Eurovision 2019 ondersteunde ze Michela met off-stage achtergrondzang voor “Chameleon”.

?️Welk nummer gaat Destiny Chukunyere zingen?

In Malta kiezen ze in eerste instantie alleen voor de artiest tijdens de talentenshow X-Factor Malta 2020. Omdat de eerdere editie van het ESF geen doorgang kon vinden, werd ze gevraagd voor 2021. Het nummer wordt in 2021 bekendgemaakt.

?‍?‍?‍?Heeft ze ook broers/zussen?

Ja, ze heeft een jongere broer (Jesaja) en een zusje (Melody).

♍Wat is haar sterrenbeeld?

Ze is geboren op 29 augustus. Destiny is dus, net als de inzending van Italië, van sterrenbeeld een Maagd.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie