ARD bevestigd: Duitsland selecteert intern artiest en lied voor songfestival 2020

Vorig jaar behaalde Duitsland wellicht niet het gewenste resultaat op het Songfestival 2019 in Israël. Duitsland heeft besloten om de selectiemethode te wijzigen. Voorgaande jaren werd hun inzending nog gekozen door een combinatie van publieks- en jurystemmen. Dit jaar beslissen 2 onafhankelijke jury’s zowel de artiest als het nummer van het land. De artiest namens Duitsland aan het ESF 2020 in Rotterdam wordt op 27 februari 2020 om 21:30 gepresenteerd door Barbara Schöneberger in het televisieporgramma Unser Lied Für Rotterdam (Ons Lied Voor Rotterdam).

Hoofd entertainment, Thomas Schreiber aan het woord

Thomas vertelt over vorig jaar: “”Natuurlijk waren we niet tevreden met ons resultaat in Tel Aviv. In Rotterdam willen we het succes herhalen dat we in 2018 hadden. De nationale en internationale experts waren enthousiast over onze act en het had de overhand in competitie met een groep fantastische deelnemers. We zijn ervan overtuigd dat onze selectie door de Eurovisie-fans zeer breed zal worden goedgekeurd en – hopelijk – met veel enthousiasme. “

De inzending van vorig jaar:

Dit jaar twee onafhankelijke jury’s

De Duitse publieke omroep NDR heeft 2 onafhankelijke jury’s aangesteld die hebben bepaald wie Duitsland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam. De ene is een Eurovisie-jury bestaande uit 100 mensen uit heel Duitsland, de andere is een internationale deskundige jury van 20 muziekprofessionals die op een bepaald moment deel uitmaken van de nationale jury’s van hun thuisland. In een meerfasenproces hebben deze 2 jury’s zowel alle ingezonden artiesten als de nummers geëvalueerd.

Beste 100 deelnemers geselecteerd

n april 2019 werden ongeveer 2,26 miljoen mensen in Duitsland via sociale media uitgenodigd om deel uit te maken van de Eurovisie-jury. Uiteindelijk namen 15.000 mensen deel aan de online enquête. In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2019 in Tel Aviv moesten ze de ranglijst voorspellen van 10 willekeurig geselecteerde Eurovisie 2019-inzendingen en zo hun affiniteit met het materiaal aantonen. De beste 100 deelnemers werden vervolgens geselecteerd; onderdeel van de selectiecriteria waarvan de beoordeling de uiteindelijke resultaten van de wedstrijd weerspiegelde.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie