Diek Pothoven toegevoegd aan creatieve team Songfestival 2020

Vandaag werd bekend dat het creatieve team van het ESF2020 uitgebreid is met designer Diek Pothoven. Hij is aangesteld als Head of Styling en binnen deze rol verantwoordelijk voor de look & feel van artiesten en dansers die in speciale acts op gaan treden. Hij moet er – samen met zijn team – voor gaan zorgen dat elke act een eigen unieke uitstraling krijgt. Dit kan je bijvoorbeeld terug gaan zien op het gebied van kleding en styling.

Wie is Diek Pothoven?

Diek Pothoven is op het moment van schrijven 26 jaar en een Nederlandse designer. Hij is samen met Luuk Kuijf eigenaar van de ontwerpstudio MARTAN, waarmee hij modecollecties, shows en films uitbrengt. Vorig jaar zomer ging een korte film genaamd “House of Salt” in première. Dit werd gevierd met een grote show in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Als creative director heeft Pothoven ervaring opgedaan met evenementen van o.a. Swarovski en Zalando. Hij regiseerde tevens de couture shows van Iris van Herpen en was art director tijdens Amsterdam Fashion Week.

Styling van Edsilia, Chantal en Jan

Diek is straks ook verantwoordelijk voor de styling van de presentatoren Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Jan Smit. Ook de tussen- pauze- en slotacts horen onder bij verantwoordelijk qua kleding en stijl. Vorig jaar was de grote tussenact nog van Madonna, maar dit was geen groot succes. De acts voor dit jaar zijn niet bekend.

Samenwerking met meerdere Nederlandse ateliers.

Gelukkig hoeft Diek het niet alleen te doen. Hij heeft een creatief team onder zich en gaat samenwerken met meerdere Nederlandse ateliers, waaronder Sjaak Hullekes. Alle looks worden speciaal voor het liedjesfestijn gecreeërd. In een interview met Vogue Nederland geeft hij aan: ‘Het is een geweldig onmogelijke opdracht, maar ik weet zeker dat het gaat lukken’

Vogue geeft verder ook aan dat de keuze voor Diek Pothoven niet uit de lucht komt vallen. Hij heeft al zijn eigen draai gegeven aan shows en evenementen, zoals Iris van Herpen, Swarovski en Zalando.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie