Hotel tijdens het Songfestival 2021? Dit gaat het je kosten!

Hotelkamer songfestival hotel 2021

Gisteren werd bekend dat het Eurovisiesongfestival gehouden wordt in de derde week van mei in 2021. Vlak na de bekendmaking gooiden diverse hotelketens hun prijzen direct omhoog. Toch lijkt het vooralsnog niet zo erg als de hotelprijzen die we zagen tijdens de aankondiging van het Songfestival in 2020. Sommige hotels hebben hun kamers geblokkeerd in die periode, zodat de deelnemers, crew en organisatie ook een plekje hebben. Anderen wachten wellicht af totdat mensen meer interesse hebben in een hotelkamer tijdens het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Er zijn ook hotels die 500% meer vragen dan de gebruikelijke prijs.

Booking.com heeft nog maar 9% beschikbaar

Wie op de grootste hotelwebsite ter wereld Booking.com zoekt naar een accommodatie in Rotterdam in de week van het Songfestival, krijgt al snel de volgende melding te zien: “91% van de accommodaties zijn op onze site niet beschikbaar voor jouw data.”. Enkele hotels zijn nog beschikbaar voor de periode maandag 17 mei 2021 tot en met 23 mei 2021:

  • Hilton Rotterdam: €1885 (normale prijs voor 6 nachten ongeveer €900 á €1000)
  • Hotel Port: €2755 (normale prijs voor 6 nachten ongeveer €500)
  • ART Hotel Rotterdam: € 3846 (normale prijs voor 6 nachten ongeveer €500)
  • Sam’s Place: € 5.651 (door particulier)

Wel kamers, maar geen boekingen accepteren

Veel hotels hebben de boekingen gesloten voor de periode van 18 tot en met 23 mei. Dit komt onder andere doordat de organisatie van het Songfestival alleen al zo’n 3000 kamers nodig heeft. Hier kunnen dan de bevestigde artiesten voor het Songfestival 2021, crew, mensen die op uitnodiging van de organisatie komen en de organisatie zelf ondergebracht worden.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie