Griekenland Songfestival 2021 – Stefania, Grieks-Nederlandse zangeres: Bio en liedje

Stefania Griekenland nederland Songfestival 2021

Op 3 februari werd bekend dat de Grieks-Nederlandse Stefania Griekenland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Omdat deze editie werd afgelast, werd Stefania gevraagd voor het Songfestival 2021. Hier heeft ze ‘ja’ op gezegd. In 2020 wilde ze hoge ogen gaan gooien met haar nummer SUPERGIRL. Het nummer van 2021 is nog niet bekend. In deze blog bekijken we uitgebreid naar alles wat maar te maken heeft met Stefania, haar leven, muziek en biografie. Beluister haar muziek, nummers uit haar Kinderen voor Kinderen tijd en het nummer waarmee ze Nederland vertegenwoordigde op het Junior Eurovisiesongfestival met de band Kisses. Je leest alles over de Songfestival-inzending van Griekenland aan het Songfestival 2021!

Wie is Stefania, de songfestivalinzending van Griekenland 2021?

Stefania werd geboren op 17 december 2002 in Utrecht. Ze begon op 8-jarige leeftijd met zingen en werd twee jaar later bekend in Nederland toen ze deelnam aan The Voice Kids. Ze zong ook in Kinderen voor Kinderen. Haar volledige naam luidt Stefania Liberakakis (Grieks: Στεφανία Λυμπερακάκη).  Stefania vertegenwoordigde Nederland met de meidengroep Kisses op het Junior Eurovisiesongfestival in 2016 en heeft ook acteerervaring opgedaan in de televisieserie Brugklas, een serie van de AVTOTROS, in België bekend als Het Middelbaar. Grote bekendheid in Nederland kreeg ze dankzij The Voice Kids en daarna met haar optredens met Kinderen voor Kinderen.

https://www.instagram.com/p/B8Hee2Kp6pn/

Muziek van Stefania door de jaren heen

We nemen je mee op muzikale reis door het leven van Stefania Liberakakis. Van haar Voice-auditie toen ze 9 jaar oud was tot haar songfestivalnummer voor Griekenland aan het Songfestival 2020.

9 jaar oud toen ze meedeed aan The Voice Kids

Stefania zong bij haar Blind Audition het nummer “No One” van Alicia Keys. Ze koos uiteindelijk voor coach Marco Borsato. Beluister haar auditie in de onderstaande video.

https://www.youtube.com/watch?v=1houyTFpMpw

Stefania bij Kinderen voor Kinderen

Ze heeft ook gezongen bij Kinderen voor Kinderen. Hieronder zie je één van de nummers waarbij zij als artieste wordt vermeldt.

Junior Eurovisie Songfestival

In 2016 vertegenwoordigde Stefania Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival als onderdeel van de meidengroep Kisses. Ze eindigden 8e op de wedstrijd in Valletta, Malta. Hieronder zie je het live optreden tijdens het liedjesfestijn voor kinderen.

Enorm populair op sociale media

Sinds 2016 treedt Stefania op als solozangeres, heeft ze een eigen YouTube-kanaal en een populair TikTok-account. Hieronder zie je één van haar meest recente TikTok-video’s:

@stefania_official

justkymora we are crazy ❤️?

♬ A m e r i c a n B o y – favsoundds

Vast gezicht bij MEIDEN magazine

Hieronder zie je een uitleg van niemand minder dan Stefania zelf over hoe ze beroemd is geworden.

https://www.youtube.com/watch?v=2eLzCxHKLS0

Meerdere singles uitgebracht

Stefania heeft tot nu toe vier solo-singles uitgebracht. Stupid Reasons is uitgebracht in 2018 en heeft meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube.In juni 2019 trad Stefania op tijdens de MAD VMA, de grootste en meest populaire prijsuitreiking in Griekenland, met een speciale versie van het nummer Con Calma met Ilenia Williams en Konnie Metaxa.

Turn Around

Stupid Reasons

Interne selectie Griekenland songfestival 2021

Op 3 februari 2020 heeft de Griekse omroep ERT bevestigd dat Stefania Liberakakis Griekenland zou gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Ze zou dit gaan doen met het lied SUPERGIRL Het nieuws werd door de Griekse omroep ERT gebracht in de avondnieuwsuitzending. Dit is geen grote schok, er werd al even gespeculeerd op haar deelname. In 2020 werd bekendgemaakt dat Stefania in 2021 Griekenland gaat vertegenwoordigen. Haar deelname is – wegens het coronavirus – doorgeschoven naar de komende editie van het songfestival. Het lied SUPERGIRL mag dan niet gebruikt worden. Stefania zal met een nieuw nummer moeten komen.

Stefanie – SUPERGIRL

Stefania’s nummer ‘SUPERGIRL’ is geschreven door Eurovisie-bekende Dimitris Kontopoulos , het Griekse productieteam Arcade en de ‘ Scream’- tekstschrijver Sharon Vaughn . De enscenering wordt gedaan door de beroemde choreograaf Fokas Evangelinos. Kontopoulos en Evangelinos maken samen deel uit van het zogenaamde “Dream Team”, achter enkele van de meest iconische Eurovisie-uitvoeringen van de afgelopen 15 jaar. Het is dan ook niet gek dat er veel verwacht wordt van haar deelname namens Griekenland. Beluister hieronder het nummer en bekijk de officiële videoclip!

Stefania in 2021

Tijdens het songfestival in 2021 zingt ze Last Dance:

Veelgestelde vragen over Stefania

Een aantal vragen en antwoorden die we veel hebben gehoord of hebben gelezen.

?Van welke afkomst in Stefania Liberakakis?

Ze is van Nederlands-Griekse afkomst. Stefania is geboren in Utrecht in een gezin van Griekse afkomst.

?Kan ik haar volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Stefania is enorm bekend op sociale media. Je kan haar onder andere volgen op Instagram, TikTok en YouTube.

?️Wat voor liedje gaat ze zingen namens Griekenland op het songfestival in 2021?

Het nummer van Griekenland is nog niet bekend.

?Waar kan ik haar van kennen?

Ze heeft op haar 9e meegedaan met The Voice Kids, waar ze een nummer van Alicia Keys zong en bij het team van Marco Borsato zat. Ook heeft met de groep Kisses meegedaan namens Nederland aan het Junior Eurovisiesongfestival 2016. Daarnaast is ze een vast gezicht van het meidenblad MEIDEN Magazine en heeft ze meerdere singles uitgebracht.

♐Wat is het sterrenbeeld van Stefania Liberakakis?

Ze is geboren op 17 december en is daarom van sterrenbeeld een Boogschutter.

Afbeelding: ERT| Chantal Antonide | EBU | Eurovision.tv

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

2 gedachten over “Griekenland Songfestival 2021 – Stefania, Grieks-Nederlandse zangeres: Bio en liedje”

Plaats een reactie