Géén internationale pauze-acts tijdens Songfestival 2020

Eric van Tijn heeft in het programma Op1 aangegeven dat er géén internationale artiesten komen optreden tijdens het Songfestival 2020 als pauze act. Volgens de muzikaal leider gaan er enkel Nederlandse artiesten treden als gastartiest. Die zijn volgens Eric van Tijn namelijk gewoon van wereldniveau. Namen kan hij helaas niet geven. We weten nu in ieder geval dat een – niet zo zuiver zingende – Madonna niet welkom is op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Duncan gaat wel optreden

Natuurlijk treed de winnaar van 2019 op tijdens het festival in 2020. De winnaar van de vorige editie treed namelijk altijd op, weet Van Tijn te melden. Het gaat wel bijzonder worden: “Maar wat Duncan gaat doen, is geen gewoon optreden: we gaan er iets heel speciaals van maken.”, aldus de muzikaal leider van het feest.

Wie gaan er wel optreden?

Er zijn al een aantal bevestigde artiesten songfestival 2020, maar nog geen pauze-acts en andere acts bekendgemaakt. Wel is bekend dat DJ Pieter Gabriel de het nummer tijdens de vlaggenparade gaat maken samen met Eric van Tijn.

Welke artiesten de eer gaan krijgen om voor een mega-tv-publiek op te treden is nog onbekend. Van Tijn meldt hier het volgende over: “De onderhandelingen zijn nu gaande. Op persoonlijk vlak zijn we er al uit.” De deal is nog niet helemaal rond, dus voorlopig kunnen we alleen gissen.”

Creatieve inrichting

Sietse Bakker over de creatieve inrichting: We hebben straks twee halve finales en een finale. Die krijgen allemaal een opening en een interval-act. Daar hebben we allemaal fantastische ideeën over, dus er is nog heel veel te vertellen en onthullen de komende maanden.” (bron)

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.