Finland Songfestival 2020 – Aksel met Looking Back, info en bio!

Aksel Eurovision 2021 Finland

Finland gaat het op het songfestival 2020 proberen met Aksel Kankaanranta. De zanger is in eigen land erg geliefd. Aksel is bekend geworden na zijn deelname aan The Voice of Finland 2017. Hij was daarna te horen in de megahit Jättiläinen van de Finse artiest Pyhimys. Aksel gaat op het Songfestival 2020 in Rotterdam het nummer Looking Back zingen. In deze blog bekijken we alles wat met Aksel Kankaanrata te maken heeft, kun je het songfestivalnummer van Finland in 2020 beluisteren en beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over deze artiest. Daarnaast lees je ook hoe Finland het heeft gedaan in de geschiedenis van het liedjesfestijn!

Wie is Aksel Kankaanranta, die namens Finland op het songfestival gaat zingen?

Aksel is geboren in 1998 en is een Finse zanger. Hij werd bekend in 2017 na deelname aan het zevende seizoen van The Voice of Finland waar hij tweede werd. In 2020 won hij de nationale finale in Finland, waar de songfestivaldeelnemer wordt gekozen. Aksel gaat het nummer Looking Back zingen. Zijn vader is een grote inspiratiebron geweest. Hij heeft de studie informatica gevolgd op de hogeschool, maar heeft de studie tijdens The Voice Of Finland tijdelijk stop moeten zetten.

Muziek speelt een belangrijke rol

Muziek maakt deel uit van het leven van Aksel sinds hij klein was. Hij begon op 6-jarige leeftijd met vioolspelen, verveelde zich op 13-jarige leeftijd en ging daarna verder met bas en gitaar. Zijn vader Antti Kankaaranta is een van de inspiratiebronnen voor Aksel. Antti speelde namelijk viool in een grote band, bekend van de hits Tervetuloa länteen Andrej en Turkulainen Helsingis. Op jonge leeftijd ontdekte Aksel dat hij best goed kon zingen. Sinsdien heeft hij zijn mond nooit meer gesloten, aldus de zanger in een interview aan Is.fi.

https://www.instagram.com/p/By1Eq7_An0O/

Gepest op school

Muziek heeft op veel manieren een belangrijke rol gespeeld in het leven van de Finse zanger. Op de basisschool werd hij bijvoorbeeld erg gepest. Zijn leeftijdsgenootjes gebruikten geen geweld, maar noemde hem namen en scholden hem uit. Thuis luisterde hij veel muziek, vooral naar Coldplay en Queen. Het hielp hem door het pesten heen.

The Voice of Finland 2017

De Finse zanger is erg verlegen. Het waren dan ook zijn ouders en vrienden die vonden dat hij zich in moest schrijven voor The Voice of Finalnd in 2017. Dit bleek een gouden zet! Hij werd tweede en werkte daarna samen met meerdere artiesten. Tijdens The Voice kreeg hij veel waardevolle tips. Aksel werd daarna beroemd wegens de samenwerking met Finse hiphopartiest Pyhimys. Zij maakten het nummer Jättiläinen

Aksel Kankaanranta – Looking Back (Live)

Hieronder beluister je het songfestivalnummer van Finalnd in 2020! Het is een gevoelig lied dat gaat over vermoeidheid, liefde en het gevoel van ontoereikendheid. “We hebben allerlei mijlpalen in ons leven gezet. Zijn ze eigenlijk van enige waarde en maakt het ons echt gelukkig om dat te bereiken?”, vraagt de zanger zich af. Hij gaat het nummer zingen op de tweede halve finale van het songfestival 2020!

Wie hebben er aan het nummer meegewerkt?

Looking Back is het resultaat van een samenwerking tussen Joonas Angeria en Whitney Philips, en de broers Connor, Toby en Riley McDonough. Angeria, uit Finland.  Zij hebben muziek gemaakt voor Finse en internationale sterren zoals Alma, Vesala, Julie Bergan en Iscar Elliot. Whitney Philips heeft onder andere liedjes geschreven voor Christina Aguilera en Zara Larsson. Connor, Toby en Riley McDonough staan ​​achter de Amerikaanse poprockband Before You Exit.

Finland op het Eurovisiesongfestival in het verleden

Finland heeft sinds het debuut in 1961 53 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival . Finland won de wedstrijd voor het eerst in 2006 met Lordi ’s “Hard Rock Hallelujah “. Het beste resultaat van het land voor die tijd werd bereikt door Marion Rung met het nummer ” Tom Tom Tom ” in 1973 , dat zesde werd.

Veelgestelde vragen over Aksel Kankaanranta

Een aantal vragen en antwoorden op een rij van deze artiest!

⭐Waar kan ik Aksel van kennen?

Aksel Kankaanranta is vooral in Finland erg bekend. Hij werd tweede tijdens de Finse versie van The Voice. Daarna werkte hij samen met Finse hiphopartiest Pyhimys. Hun samenwerking Jättiläinen werd erg populair in eigen land.

?Kan ik Aksel Kankaaranta volgen op sociale media/streamingdiensten?

Ja, dat kan! Je kan de Finse zanger volgen op Facebook, Spotify en Instagram.

⏭️Wie volgt de zanger voor Finland op?

Vorig jaar stond Darude feat. Sebastian Rejman in de halve finale van het songfestival in Israël met het nummer Look Away. Deze act wist zich niet te kwalificeren voor de grote finale.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.