Portugal Songfestival 2020 – Elisa met Medo de Sentir (beluisteren en biografie)

Elisa Portugal2020 Songfestival

De Portugese zangeres Elisa heeft Festival RTP da Canção gewonnen! Zij zal namens haar geboorteland Portugal optreden op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Elisa gaat het nummer Medo De Sentir zingen. In deze blog kun je alles lezen over Elisa Silva, haar nummer beluisteren en antwoorden lezen op veelgestelde vragen. De zangeres gaat haar nummer tijdens de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 14 mei 2020 zingen.

Wie is Elisa Silva, de songfestivaldeelneemster van Portugal in 2020?

Elisa Silva, beter bekend onder haar artiestennaam Elisa, is een Portugese zangeres. Ze werd geboren op het eiland Madeira en was al vroeg met muziek bezig. Ze nam deel aan diverse lokale festivals. Elise noemt als grootste inspiratiebronnen artiesten uit de jaren 1960, 1970 en 1980, en artiesten zoals The Beatles, Queen, Eagles en ABBA. Ze studeerde vanaf 17 jarige leeftijd jazz aan het Conservatório da Madeira. Later studeerde zij muziek in Lissabon en tekende een platencontract bij Warner.

https://www.instagram.com/p/B9Zc5oqJ_AK/

Eurovisiesongfestival 2020: Portugal – Medo De Sentir

Hieronder kun je het songfestivalnummer van Portugal beluisteren. Het nummer is geschreven door Marta Carvalho.

Portugal in de geschiedenis van het ESF

Vóór de 2020-wedstrijd had Portugal 51 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival sinds de eerste inzending in 1964. Sinds de halve finale in 2004 in de wedstrijd werd geïntroduceerd, heeft Portugal de finale acht keer niet bereikt. Portugal behaalde het record voor de meeste optredens in het liedjesfestijn zonder winst tot 2017 totdat ze wonnen in Kiev, Oekraïne, met de inzending van Salvador Sobral  (Amar pelos dois). In 2019 werd Portugal vertegenwoordigd door Conan Osíris en het nummer ” Telemóveis “. Het land wist zich niet te kwalificeren voor de finale en eindigde op de vijftiende plaats in de halve finale met 51 punten.

Veelgestelde vragen over de Portugese songfestivalinzending Elisa

Een aantal vragen en antwoorden over de Portugese zangeres, haar lied en Portugal op het songfestival.

?Kan ik haar volgen op sociale media?

Ja, dat kan zeker. Je kan Elisa volgen op Facebook en Instagram. Daarnaast kun je haar muziek beluisteren via Youtube en Spotify.

?Wie zijn haar grootste inspiratiebronnen op muziekgebied?

Elise noemt als grootste inspiratiebronnen artiesten uit de jaren 1960, 1970 en 1980, en artiesten zoals The Beatles, Queen, Eagles en ABBA.

?Wat studeerde Elisa Silva?

Ze studeerde vanaf 17 jarige leeftijd jazz aan het Conservatório da Madeira. Later studeerde zij muziek in Lissabon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie