Denemarken Songfestival 2020: Ben & Tan met het nummer Yes (bio en info!)

Ben & Tan Songfestival 2020 Denenmarken deelnemers

Denemarken heeft gekozen! Dit jaar gaan Ben & Tan naar het songfestival 2020 in Rotterdam. Het duo, bestaande uit Benjamin Rosenbohm en Tanne Amanda Balcells, gaan het nummer Yes zingen. Hun lied gaat over openstaan ​​voor liefde, zelfs als het je oorspronkelijke plannen zou kunnen ontsporen. In dit artikel lees je meer over het duo dat Denenmarken gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, kun je hun muziek beluisteren en lees je waar Ben & Tan elkaar van kennen. Daarnaast kun je natuurlijk ook het songfestivalnummer van Denemarken 2020 beluisteren!

Wie zijn Ben & Tan, die voor Denemarken naar het ESF 2020 gaan?

Het duo Ben & Tan bestaat uit Benjamin Rosenbohm en Tanne Amanda Balcells. Zij vertegenwoordigen Denemarken op het Eurovisie Songfestival 2020 met het nummer Yes. Het duo ontmoette elkaar in de X-factor 2019.Hieronder lees je de afzonderlijke biografieën van de twee artiesten.

Wie is Benjamin Rosenbohm?

https://www.instagram.com/p/B3uXdeNhrWD/

Benjamin Rosenbohm werd geboren op 3 juni 2002 in Berlijn. Hij is een Deense zanger die vooral bekend werd van zijn tweede plek in de Deense versie van X-Factor 2019. Hij heeft twee nummers op zijn naam staan: “Worth a Broken Heart” en het nummer Yes, dat hij samen met Tanne zingt. Hieronder beluister je één van zijn optredens, waar hij When You Love Someone zingt.

Wie is Tanne Amanda Balcells?

https://www.instagram.com/p/B651HNshv9Q/

Er is op dit moment weinig bekend over Tanne, zodra wij meer weten passen wij het artikel aan. Tanne is een Deense zangeres, die landelijke bekendheid kreeg via de Deense versie van X-Factor. Hieronder zie je een optreden van de band ECHO waarmee ze optrad tijdens X Factor 2019. Direct na haar deelname stond haar leven niet in teken van optreden, zoals de meeste deelnemers aan het programma vaak wel doen, maar werd ze direct opgenomen met een nierbekkenontsteking in het ziekenhuis.

Ben & Tan – Yes beluisteren (Songfestival 2020, Denemarken)

Hieronder kun je het songfestivalnummer van Denemarken beluisteren. Het nummer is geschreven door Emil Adler Lei, Jimmy Jansson, Linnea Deb en gaat over openstaan voor liefde, ook al dwarsboomt dit je oorspronkelijke plannen.

Denemarken op het Eurovisiesongfestival

Denemarken heeft 48 keer deelgenomen aan het Eurovisie Songfestival en verscheen voor het eerst in 1957. Denemarken had tot 1966 aan tien opeenvolgende wedstrijden deelgenomen en was van 1967 tot 1977 elf opeenvolgende wedstrijden afwezig. Sinds 1978 was het land afwezig in slechts vier jaren. Denemarken heeft de wedstrijd drie keer gewonnen: in 1963, 2000 en 2013 . De Deense nationale selectie voor het liedjesfestijn heet Dansk Melodi Grand Prix .

Veelgestelde vragen over het duo Ben & Tan, nummer Yes en Denemarken

Een aantal vragen en antwoorden op een rij!

2️⃣Wie zijn Ben & Tan?

Ben & Tan is een duo bestaande uit Benjamin Rosenbohm en Tanne Amanda Balcells. Zij gaan op het eurovisiesongfestival 2020 het nummer Yes zingen namens Denemarken.

?Hoe zijn zij gekozen?

In Denemarken is er voor de inzending van 2020 gewerkt met meerdere halve finales en een nationale finale. Ben & Tan wonnen deze finale op zaterdag 7 maart 2020 en mogen daarom naar het Eurovisiesongfestival in 2020!

?Kan ik Ben & Tan volgen op sociale media?

Ja, dat kan! Benjamin volg je het best op Instagram (link) en Tanne Amanda volg je ook op dit sociale mediaplatform (link)

⏭️Wie volgen zij op voor Denemarken?

In 2019 stond zangeres Leonora met het nummer Love is Forever op het podium in Israël. Zij kwalificeerde zich voor de Grand Final en werd twaalfde met 120 punten.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie