Eurovision maakt filmpje over Nederland op het Eurovisiesongfestival

Op 10 januari 2020 heeft Eurovision op YouTube een filmpje geplaatst van bijna 6 minuten waarin je Nederlandse deelnemers op het songfestival 2020 ziet. Ook wordt er een stukje geschiedenis meegenomen. Zo leer je dat Nederland tijdens het eerste Songfestival in 1956 al meedeed en dat landen toen zelfs twee deelnemers mochten sturen. Vanaf minuut vier zie je de “donkere jaren” van het songfestival, waarin we het niet heel best deden. Deze worden zelfs in het zwart-wit weergeven. Toen Anouk namens Nederland deelnam, is het filmpje weer in kleur. De donkere jaren zijn over.

Bekijk het filmpje

Hieronder kun je het filmpje van Eurovision Song Contest bekijken.

Commentaren op het filmpje

Er wordt onder het filmpje overwegend positief gereageerd. Zo is er iemand enorm blij dat Nederland in 2019 heeft gewonnen en meldt hij dat hij er in Rotterdam bij is. Iemand anders zegt treffend dat Nederland een voorbeeld is van een land waar dankzij het inzenden van het juiste team en artiest de rollen weer helemaal omgedraaid zijn.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie