Jonge talentvolle muzikanten gezocht voor ESF 2020

De organisatie van het songfestival 2020 heeft een oproep geplaatst op hun website. Er zal namelijk tijdens de finale van het liedjesfestijn een speciale uitvoering door een orkest worden gegeven. “Om deel te nemen aan dit orkest vinden er in februari audities plaats voor jonge professionele muzikanten én studenten (bachelor vanaf 3e jaar en master). Het Eurovisie Songfestival-team werkt hierin samen met onder andere Codarts Rotterdam.”

Auditie doen en opgeven

“Met deze audities geven we jong Nederlands muziektalent de kans om zich op een unieke manier te presenteren aan de wereld,” zegt Gerben Bakker, Head of Show van het Eurovisie Songfestival 2020. “Met een bijzonder optreden door een groot symfonieorkest willen we laten zien wat Nederland op dit gebied in huis heeft, dus we roepen al deze jonge muziekprofessionals en -studenten op om zich bij ons te melden.”

De audities vinden plaats op 11 februari 2020 in Amsterdam

De auditie en repertoire

Je kan elk repertoire voor de auditie kiezen. Bereid twee contrasterende stukken voor. Ze zullen niet om orkestrale fragmenten vragen. Er is geen pianobegeleiding tijdens de auditie, maar je kan desgewenst een repertoire kiezen dat normaal gesproken begeleiding heeft. Ze geven er de voorkeur aan dat je vanuit het geheugen speelt tijdens de auditie. Naast het spelen geven ze je oefeningen met beweging / theater tijdens de auditie. De organisatie verwacht niet dat u iets voorbereidt op dit onderdeel.

Sollicitatie insturen

Voor het aanvragen van de auditie stuur dan een e-mail en je CV naar info@orkestkeuken.nl voor 7 februari . Vragen kunnen ook worden gericht aan dit e-mailadres.

Beschikbaarheid tijdens songfestival 2020

Je moet (de hele dag) beschikbaar zijn op deze data:

  • 11, 18, 25 & 29 april 2020
  • 1, 14, 15 & 16 mei 2020
Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie