Jeangu Macrooy als genomineerde voor Best Geklede Man 2018

2018 en 2019 waren drukke jaren voor Jeangu Macrooy. Naast een hoofdrol in The Passion 2018 als Judas, werd hij in hetzelfde jaar genomineerd als best geklede man van 2018. Dit is een verkiezing gehouden door het Nederlandse tijdschrift Esquire. Sinds 1998 organiseert het tijdschrift de verkiezing van Best geklede man van het jaar. In 2018 was onze songfestivalinzending 2020 Jeangu Macrooy genomineerd, maar greep naast de hoofdprijs. Daan Boom won in dat jaar.

De stijl van Jeangu Macrooy

De volgende twee citaten komen uit het magazine Esquire (link) uit dit interview.

‘Op het podium zijn mijn outfits wat meer in your face. Ik hou van kleuren, patronen en vormen en daar experimenteer ik veel mee. Een paar maanden geleden heb ik in Suriname een blauwe smoking op maat laten maken, waarvan de revers gemaakt zijn van een stof met Afrikaanse print. Die smoking draag ik alleen bij speciale gelegenheden; ik had hem voor het eerst aan toen ik met het Metropole Orkest optrad in Carré – dat was tevens de eerste keer dat ik in Carré stond. En ik had hem aan bij de Edisons.”, meldt hij in een interview met Esquire

”In mijn vrije tijd is mijn stijl een mix van casual en classy. Ik draag graag jeans en gympen met een mooie jas erover. Toen ik naar Nederland verhuisde, moest ik al snel shoppen; winterkleding had ik uit Suriname niet bij me, maar dat vond ik helemaal niet erg. Nu koop ik iedere winter twee mooie jassen.”

https://www.instagram.com/p/B6vcVWsplHh/

Best Geklede Man van het jaar 2018

Jeangu greep naast de titel best geklede man. Daan Boom won dat jaar. Genomineerd waren (in willekeurige volgorde)

  • Daan Boom
  • Jesse Klaver
  • Jeangu Macrooy
  • Gijs Naber
  • Vjeze Fur

Juryleden gaven Jeangu wel positief commentaar. Ze hadden vooral lof over zijn kleurrijke kleding.

https://www.instagram.com/p/B2evsJXILFh/

Jeangu en het Songfestival in Rotterdam

Op 10 januari is bekendgemaakt dat Jeangu namens Nederland zal gaan optreden op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam. Zijn nummer wordt later bekendgemaakt, maar volgens Jeangu is dit “het mooiste wat hij toe nu toe heeft gedaan”.

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Songfestivalnieuws.nl bestaat uit twee enthousiaste fans van het Eurovisiesongfestival. Samen met meerdere gastschrijvers en columnisten houden zij je op de hoogte van alles wat met het songfestival te maken heeft.

Plaats een reactie